![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Cookies musi być ustalone na samym początku pliku. Jednak ja jego wartość chcę ustalić za pomocą zmiennej, która zyska wartość w jednym z if() w pliku. I niestety coś takiego nie działa:
Cooki nic nie zwraca (przy testach z podawaniem danych do cookie bezpośrednio, bez zmiennej, wszystko działało). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 20 Dołączył: 4.05.2006 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie działa bo zapis do pliku cookie wykonuje się najpierw a później odczytuje zmienną.
musisz najpierw zadeklarować zmienną i nadać jej wartość a później zapisać ciasteczka Ten post edytował Swirek 12.10.2011, 17:36:51 -------------------- Macho odpadacie ;) .
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, ale przecież cooki musi być zdeklarowane na samym początku pliku... Przynajmniej tak mi się wydaje
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Źle ci się wydaje. ciacho możesz ustawiać w dowolnym momencie na stronie, pod warunkiem, że wcześniej nie wysłałeś nic do strony.
Przy porządnie napisanej aplikacji nigdy nie ma z tym problemu - najpierw logika, a dopiero potem wyświetlanie. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 44 Dołączył: 31.07.2011 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli nie chcesz się bardzo męczyć przerabiając kod, to poczytaj o takich funkcjach jak ob_start(), ob_flush() lub ob_end_flush(). Generalnie to tak jak napisał nospor, ciasteczka muszą być ustawione przed wysłaniem zawartości strony (nawet jednej spacji)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 02:42 |