![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Szukałem w google ale nie wiem czy źle zadaje zapytanie czy nie ma tego konkretnie co potrzebuje. Chodzi mi o informacje w jaki sposób mogę logować nieudane zapytania do np. pliku tekstowego lub gdzieś do bazy. np. robię coś takiego $DB->zapytanie("INSERT INTO logi SET id_category = 1, data = '".$str."' time = NOW() "); Takie zapytanie się nie powiedzie bo po dodaniu 'data' brakuje przecinka. mam napisane coś takiego ini_set('display_errors', 1); ini_set('log_errors', 1); ini_set('error_log', dirname(__FILE__) . '/error.log'); error_reporting(E_ALL); ale w pliku error.log zapisują się tylko błędy PHP natomiast nieudanych zapytań nie loguje : ( Jak najlepiej sobie z tym poradzić ? rozwiązanie $this->result=mysql_query($zapytanie,$this->sqllink) or die ($this->logowanie_error(mysql_error())); i potem funkcja function logowanie_error($s) { $s=str_replace('"',"#",$s); $s=str_replace("'","#",$s); mysql_query("INSERT INTO `error` SET `data` = '".$s."'"); } Wszystkie błędy mamy w bazie danych : )) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 22:53 |