![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 377 Pomógł: 9 Dołączył: 2.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, chciałbym wylosować Imiona z MySQL ale z wyjątkami, tzn używam takiego zapytania do mysql:
A teraz chciałbym zrobić żeby losował tylko tych co nie mają w bazię danych zapisane: wylosowany > 0 (ogólnie jakieś cyferki będą w "wylosowany"). Jak takie coś zrobić ? - Dodać jeszcze WHERE wylosowany > 0 ? Poradziłem sobie.. ![]()
Ale mam pytanie, chciałbym wykonywał się jeszcze jeden WHERE, bo ten pierwszy działa: "kolizjaokr = {int:okr}", ale ten drugi, nie działa, nie wiem dlaczego, chciałem zrobić aby brał pod uwagę: kolizjaokr = 0 I żeby nie brał pod uwagę: kolizja != ".$row3['imie'].", a później losował jeden wynik... Pomoże ktoś ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Może zobacz w manuala mysql jaki jest operator różności? Bo mysql to nie php.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dostajesz jakiś błąd?
Może:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 377 Pomógł: 9 Dołączył: 2.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wyskakuję żaden błąd, a ten kod co dałeś vikiel również nie działa.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Nie wyskakuję żaden błąd Sam z siebie może nie wyskoczyć. Musisz go wpierw kopnąć. Tu masz napisane jak kopać:Temat: Jak poprawnie zada pytanie zastosuj się niemalże do wszystkiego. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No i tak zrobiłem, ustawiłem na początku aby pokazywał błędy, wywaliłem @ i dałem do mysql "or die('BŁĄD:'.mysql_error());", ale i tak nic się nie dzieje..
Po prostu skrypt przechodzi dalej i losuje bez tego warunku, co najlepsze pierwszy warunek wykonuje bardzo dobrze tzn.: kolizjaokr = 0, ale tego drugiego już nie, "kolizja <> '".$row3['imie']."'", po prostu jak by go omijał... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:31 |