![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 381 Pomógł: 12 Dołączył: 9.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, kompletnie nie wiem jak wdrożyć jquery autocompleat do mojego skryptu
![]()
Baza danych lokatorzy wygląda tak: user_id | email | name | surname | street | building | local | zip_code | city I teraz chciałbym aby po wpisaniu w input np. Nazwiska, bądź imienia bądź nazwy ulicy, numeru budynku i numer lokalu, bądź imienia i nazwiska i ulicy wyskoczyła mi lista lokatorów z takimi danymi jakie wpisałem, czyli jak wpiszemy nazwisko to wszyscy o danym nazwisku, jak imię i nazwisko to wszyscy który się tak samo nazywają itp. i jak już z tej listy która wyskoczy wybierzemy danego lokatora, to żeby pola w formularzu zostały wypełnione dane tego lokatora z bazy danych. Jednak nie mam kompletnie pojęcia jak coś takiego zrobić ![]() Nikt nie wie jak zrobić coś takiego ? Czy źle to opisałem ? -------------------- GG: 564555
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwszy, lepszy artykuł w Google np..
Chociaż to o co pytasz to nie jest typowe autocomplete.. Do warunku do zapytania musiałbyś dokleić także dane z innych inputów. Więc się zastanów, albo autocomplete przy każdym input dla danej wartości albo zrób wyszukiwarkę po prostu a pod nią lista użytkowników. Ten post edytował markonix 11.10.2011, 22:01:57 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 381 Pomógł: 12 Dołączył: 9.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie nie pierwszy lepszy artykuł z Google ...
Po prostu chcę aby po wpisaniu w input np. Jan Kowalski, pobrało wszystkie jego dane z bazy i wpisało w odpowiednie inputy. -------------------- GG: 564555
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za dużo chcesz, a za mało wiesz jak to ma wyglądać.
"Jan Kowalski" ale Ty masz pola imię i nazwisko oddzielnie więc jak to widzisz? Przyjmując, że ktoś wpiszę imię, potem nazwisko autocomplete powinieneś uruchomić w nazwisku dodając do zapytania drugi LIKE z imieniem. Zamiast autocomplete zrobiłbym skrypt "Czy chodzi Ci o Jan Kowalski"? Klik. I wklepuje dane do inputów musiałbyś jednak dobrze wychwycić osoby o tym samym imieniu i nazwisku. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
A jakby zrobić tak, że wpisuje się tylko nazwisko i w liście która się pojawia wyskoczyłoby Imię Nazwisko i adres, oraz po kliknięciu formularz niżej zostałby wypełniony danymi tego lokatora ? Tylko jak zrobić coś takiego ?
-------------------- GG: 564555
|
|
|
![]()
|
|
Tak jak na tej stronie co podałem - jest tam konkrety przykład gdzie wyszukiwanie opiera się o jedno pole, a wynik to dowolna liczba informacji o tym rekordzie (przykład 4).
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 05:53 |