![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Napisałem sobie przystosowanego do moich potrzeb "drukarza tekstu" w javascript, wzorując się nieco na innych tego typu skryptach. Lecz mój problem tkwi w tym, że nie potrafi on odczytać kodów HTML i PHP, wyświetla je jako zwykły tekst.. Mój kod wygląda tak: Dziękuję z góry za pomoc, Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 8 Dołączył: 24.09.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Niestety dla skryptu to jest po prostu tekst, musiałbyś sobie albo wcześniej w divie stworzyć elementy html i potem do nich wpisywać osobno albo tworzyć elementy w js, ale to trochę więcej zabawy
Jeśli się nie orientujesz to może lepiej skorzystać z jakiegoś gotowego skryptu, albo podejrzeć te rozwiązania. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale patrz,
Gdy w tej linijce: drukarz.innerHTML = drukarz.innerHTML + tekst[wyb] Wymazuję [wyb], to tekst powtarza się 27 razy i leci natychmiast bo nie ma właściwości tej zmiennej. Więc coś musi ona przeszkadzać w odczytywaniu kodu, skoro bez niej HTML i PHP działa ok.. @EDIT: A gotowych takich skryptów nie ma, lub nie działają jak znalazłem ;| Ten post edytował Weles 11.10.2011, 10:49:37 |
|
|
--tomm-- |
![]()
|
Goście ![]() |
pobierasz
document.getElementById('drukarz') ale do niczego nie przypisujesz |
|
|
![]()
|
|
Nie rozumiem, jak to do niczego nie przypisywać?
O to ci chodziło? Jak tak to nic nie daje ;| Ten post edytował Weles 11.10.2011, 11:13:14 |
|
|
--tomm-- |
![]()
|
Goście ![]() |
nie napisałem żebyś do niczego nie przypisywał tylko, że do niczego nie przypisujesz
czym jest 'drukarz' w instrukcji drukarz.innerHTML ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 8 Dołączył: 24.09.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Gdy w tej linijce: drukarz.innerHTML = drukarz.innerHTML + tekst[wyb] Wymazuję [wyb], to tekst powtarza się 27 razy i leci natychmiast bo nie ma właściwości tej zmiennej. Więc coś musi ona przeszkadzać w odczytywaniu kodu, skoro bez niej HTML i PHP działa ok.. W takim przypadku html od razu ląduje w elemencie więc go widocznie wtedy może renderować, a jak wpisujesz po znaku to jak ma rozpoznać... spróbuj to oddzielić jak pisałem tzn osobno html (w calosci wpisywany) a osobno tekst. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 23:59 |