![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 16.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem jest następujący... Jeżeli szybko kliknę na #button-add animacja wykonuję się 2x(przesunięcie .buttons wynosi wtedy -70px) z kolei mam #okey który przywraca .buttons tylko o 35px. Co mam zrobić by uniemożliwić wielokrotne kliknięcie na #button-add ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ustaw np. jakąś zmienną przed wykonaniem powiedzmy block = 1; i w funkcji sprawdzaj czy jest ustawione na 1, jeżeli tak ustawiaj na np. 2 i na zakończeniu funkcji ustawiaj ją znowu na 1.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Grr kocham jak ktoś korzysta z 1 i 2, a w jakim calu jest boold? Na początku animate=false, jak wykonujesz animację - na samym początku sprawdzasz czy animate==false jeśli tak, to dodajesz animate=true, a po skończonej animacji jako powodzenie (kolejny argument w animate({co i o ile},function(){animate=false})). Jeśli dodał byś przypisanie na false w inny sposób nic by to nie dało, a dzięki takiemu nazewnictwie wszystko jest bardzo czytelne. :-)
-------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 16.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm jestem początkującym więc jeszcze mało się orientuje ale na phpowski rozum, rozumuje że chodzi o if(), zgadza się?
![]() Ale jakby ktoś mógł mi to wpisać w kod byłbym bardzo wdzięczny. Wyjaśni lub pomoże mi ktoś? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po click, od razu na początku sprawdzasz czy animate=0 jeśli tak to puszczasz dalej, jeśli nie to nic nie robisz if(){tu zawartość cilick - ta w finction(){TO}}. Na początku skryptu var animate =0 (poza czymkolwiek na samym up). W if zaczynasz o przepisanie animate=1, potem w kolejnym argumencie tak jak pisałem Ci kilka dni temu dodajesz zmianę na 0. Tyle, jeśli tego nie rozumiesz polecam kurs js a jeśli nie to jquery.
-------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
|
|
![]()
|
|
Dzięki @ShadowD za wskazówki oczywiście poleciał już (+). Powiedz mi ostatnia rzecz czy ten return $animate to trafiont pomysł i czy ogólnie ten skrypt ma ręce i nogi
|
|
|
![]()
|
|
Nie, to nie ta bajka - takie coś raczej nie naprawi Twojego problemu, w ogóle dziwnie to wymyśliłeś, czytałeś co Ci pisałem dokładnie?
![]() Kod var animate=0 $(function(){ $('#clickme').click(function() { if(animate==0){ animate=1 $('#book').animate({ opacity: 0.25 }, 5000, function() { // Animation complete. animate=0 }) } }) }) Ps. Twój kod po pierwszym kliknięciu zablokuje przycisk na wieki. :-) Ten post edytował ShadowD 13.10.2011, 17:10:19 -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
|
|
![]()
|
|
Śmiechem, żartem ale to co napisałem działa i nie blokuje przycisku na wieki
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 12:17 |