![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 3 Dołączył: 18.08.2011 Skąd: Chrzanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam problem z ukladem strony mianowicie mam mniejwiecej taki kod
problem z tym mam taki ze jak włożę do div class opis jakiś teks to tez jest nobr :/ mam tak zrobione bo potrzebuje mieć wszystkie div opis w jednej lini (jeden obok drugiego) rozwiązaniem jest ustawienie szerokości diva na dość spore ale tak być nie może bo nie wiadomo jak dużo będzie w środku div opis poza tym div blok musi mieć overflow hidden jak można to zrobić inaczej żeby nie było nobr albo żeby mi się tekst sam łamał? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 153 Pomógł: 41 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie lepiej wywalic <nobr> i dodac w stylach dla klasy diva "opis" taki tekst
? Ewentualnie zamiast takiego rozwiazania, mozesz dodac do tej samej klasy taki tekst
powinno tez zadzialac |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 3 Dołączył: 18.08.2011 Skąd: Chrzanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety ale to nie działa
taki mam teraz działający kod z nobr i css
Ten post edytował zaajcu 10.10.2011, 14:25:16 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To w końcu działa, czy nie działa? Zdecyduj się.
|
|
|
![]()
|
|
tak jak jest to działa z nobr przy czym mam dalej w span "opis" tak samo nobr i mi nie zalamuje teksu
natomiast <span class="mini_image_blok"> sa w jednej lini tak jak to ma byc potrzebuje albo wywalic nobr i jakos to zrobic zeby <span class="mini_image_blok"> byly w jednej lini (float left nie działa) albo w div class opis zrobic jakims cudem załamywanie tekstu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No od tego jest znacznik <nobr> żeby nie łamał tekstu.
Co Ty chcesz osiągnąć? Bo ja już kompletnie zgłupiałem ![]() Takie coś? http://jsfiddle.net/uazWQ/1/ Pomijając już, że w elementach liniowych umieszczasz blokowe.... |
|
|
![]()
|
|
tam wiem ze tego diva ma nie byc został on z kombinowania jak to zrobic
![]() potrzebuje zrobic cos takiego http://jsfiddle.net/uazWQ/3/ tylko zeby mi sie tekst zalamywał a wszystkie obrazki z tekstem pod spodem musza byc w jednej lini |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 153 Pomógł: 41 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki dobry człowieku
![]() 1,5 h nad tym straciłem :/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:16 |