![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W cmsie korzystam z tinymce i jest problem z zapisywaniem znaków w utf-8.
W nagłówku oczywiście jest deklaracja utf-8.Wersja językowa tinymce ustawiona na pl. Baza mysql utf-8. Gdy zapisuje napisany tekst to zamienia polskie literki np. ś ć ł ż ź ó na ![]() Zmieniając podczas edycji jakiegoś tekstu kodowanie w przeglądarce z utf-8 na ISO-8859-1 (zachodnie) polskie znaki zapisują się poprawnie. Ma ktoś pomysł na rozwiązanie tego problemu? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
W ciemno sobie możemy wyłącznika od światła poszukać.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w ciemno nie ciemno.Nie jestem jakimś pro coderem a mimo to domyślałem się gdzie szukać problemu np. w połączeniu z bazą mysql, jej kodowaniem oraz w miejscu gdzie wysyłana jest wartość zmiennej przechowującej tekst z tinymce.
Myślałem, że takie pomysły nasuną się niektórym od razu i będą w stanie pomóc. Jeżeli nie możesz pomóc to daruj sobie... Opisałem problem najlepiej jak potrafiłem. Gdyby ktoś miał kiedyś podobny problem to pomogło dodanie
Ten post edytował gizmo1989 12.10.2011, 10:46:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki Man,bardzo pomogło.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:34 |