![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Napisałem sobie zapytanie:
Lub z pętlą:
No i mój problem tkwi w tym, że po danym zapytaniu mam treść, którą chciałbym sobie ułożyć na danym obrazku aby każdy pobrany wynik był osobno jako: AND pos LIKE '0' AND pos LIKE '1' I tak aż do LIKE '10'. Zapytania powtórzyć z inną zmienną za bardzo nie mogę, ponieważ do tego zapytania dowiązane mam 700 linijek skryptu, i musiałbym 10x powtarzać po 700 linijek, co jest co najmniej bezsensu.. Liczę na waszą pomoc. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisz po polsku co chcesz osiągnąć to może ktoś będzie wstanie Ci pomóc.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapytania powtórzyć z inną zmienną za bardzo nie mogę, ponieważ do tego zapytania dowiązane mam 700 linijek skryptu, i musiałbym 10x powtarzać po 700 linijek, co jest co najmniej bezsensu.. A kto Ci każe te 700 linijek powtarzać? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 44 Dołączył: 10.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale ja bym kombinował mniej więcej tak:
Ale nie wiem czy nie wywali błędów bo napisałem to z palca korzystając z czysto teoretycznej fantazji ![]() -------------------- WebLemon.pl - projektowanie stron www, reklama i PR w internecie - Adwords, Facebook.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 77 Dołączył: 10.07.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale ja bym kombinował mniej więcej tak:
Ale nie wiem czy nie wywali błędów bo napisałem to z palca korzystając z czysto teoretycznej fantazji ![]() Wywali, bo w pętli pod zmienną $spr_item podstawiasz inne zapytanie, wystarczy użyć innej zmiennej. -------------------- Cytat There is a Bundle for that Lukas Kahwe Smith - October 31th, 2014 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więc chodzi mi o to, że mam 700 linijek takiego czegoś:
if($pokaz_item['attrtype0']=='0') { $bonus0=$bonus_id0.''.$pokaz_item[attrvalue0].''.$bonus_oz0; } Więc kopiując zmienną z LIKE ileś musiałbym także kopiować po 700 linijek z tą drugą zmienną. A tak jak pisał Mackos już próbowałem przed założeniem tego tematu, i po prostu nie działa. @Jednym słowem chodzi mi o to, żeby każdy pos LIKE 'liczba' wyświetlić z osobna inną zmienną.. Ten post edytował Weles 11.10.2011, 12:44:06 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Obejmij cały blok pętlą FOR w której zwięszkasz $i.
Jedyna zmiana jaką musisz wprowadzić dodatkowo to swoje zapytanie wzbogacić o LIKE z tą zmienną $i. I już. Z drugiej strony po co ci to tyle razy wykonywać? Nie możesz wykonać raz bez warunku like, a potem sprawdzać już tylko przy pobieraniu danych czy te POS to 1,2,3,.....10? ps: pos like '1' pos like '2' .... A co tym pos jest? Liczba? To po co ci tam like? pos = 1 pos = 2 ...... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Tzn.
Pokażę może o co mi chodzi. Napisałem taki skrypt do gry Metin2: http://wyraj.eu/?page=informacje_o_graczu&id=217 I wszystko było good, do czasu gdy nie znalazłem podobnego skryptu ale z obrazkiem ekwipunku z gry: http://promt2.pl/profile-id-115531.html A te liczby w kolumnie pos, oznaczają czy dany przedmiot to np. jeśli 0 to Zbroja, jeśli 1 to hełm, itd. I muszę w dane miejsca tego ekwipunku wsadzić przedmioty, lecz sęk w tym że bez LIKE te przedmioty nie będą miały JAK być tam ustawione. Także jeśli ktoś nie będzie miał założonej np. zbroi to musi być w danym polu puste miejsce, a inaczej cofnęłyby się inne itemy na miejsce innego itd. A mój skrypt wygląda tak (bez tych 700 linijek): http://wyraj.eu/kod_dla_forum_php_pl.txt Ten post edytował Weles 11.10.2011, 17:48:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:43 |