![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 1 Dołączył: 29.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mamy sobie formularz a w nim miedzy innymi 3 pola typu select 1. Województwa 2. Miasta (pobierane ajaxem) 3. Dzielnice (pobierane ajaxem) Przy dodawaniu nowej kliniki lista województw generuje się od razu (jest pobierana z bazy), po wybraniu województwa generuje się lista miast które należą do wybranego województwa (również z bazy), następnie po wybraniu miasta generuje się lista dzielnic (również z bazy). Wszystko działa dobrze w momencie gdy wybieram wartości ręcznie (klikam myszą). Problem zaczyna się w momencie gdy chce edytować dane kliniki, wybieram ją z listy klinik, otwiera się formularz który jest wypełniony informacjami o wybranej klinice i .... 1. Województwa ładują się dobrze i pole option za pomocą opcji selected również ustawia odpowiednie województwo w którym jest klinika 2. Miasta ładują się dobrze i pole option za pomocą opcji selected również ustawia odpowiednie miasto w którym jest klinika 3. Dzielnice się nie ładują, jak zmienną y zamknąłem w alert(y) to wywalił mi undefined, ale jak dodatkowo zmienną x zamknąłem w alert(x) to pokazała mi się prawidłowa wartość zmiennej y :-) Jak bez poprawić skrypt? Proszę o jakieś wskazówki bo trochę mnie to przerasta. Mam sobie taki kod JavaScript (JQuery):
---------- Edited Problem rozwiązany dzięki dokumentacji do JQuery (http://docs.jquery.com/Frequently_Asked_Questions). Generalnie chodziło o zbindowanie nowych elementów. Ja to zrobiłem tak:
Ten post edytował Sokon 8.10.2011, 02:19:27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:09 |