![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 7.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, posiadałem działający skrypt który działał w wersji php 5,2
niestety po zainstalowaniu wersji 5,3 skrypt nie jest już kompatybilny w logach serwera można zobaczyć takie błędy teraz Warning: Directive 'register_globals' is deprecated in PHP 5.3 and greater in Unknown on line 0 PHP Notice: Undefined index: player in /home/MOczkowicz/http/modules/sygnaturka/load.php on line 3 PHP Notice: Undefined variable: d in /home/MOczkowicz/http/modules/sygnaturka/load.php on line 44 nie mam pojęcia dlaczego nagle skrypt przestał działać, jeśli jesteście w stanie mi cokolwiek pomóc będę wdzięczny jeszcze wkleję w kodzie zawartość skryptu load.php bo do niego odnosi się głównie błąd Kod <?php $ini = 'gen.ini'; $player = $_GET['player']; $gen = parse_ini_file($ini, true); $info = array( $player => array ( 'clan' => $gen[$player]['clan'], 'exp' => $gen[$player]['exp'], 'mk' => $gen[$player]['mk'], 'ranking' => $gen[$player]['ranking'], 'logo' => $gen[$player]['logo'], 'kdratio' => $gen[$player]['kdratio'], 'gp' => $gen[$player]['gp'], 'rankimg' => $gen[$player]['rankimg'], 'hs' => $gen[$player]['hs'], 'hsratio' => $gen[$player]['hsratio'], 'weap' => $gen[$player]['weap'], 'kill' => $gen[$player]['kill'], 'bg' => $gen[$player]['bg'], 'pColor' => $gen[$player]['pColor'], 'sColor' => $gen[$player]['sColor'], 'font' => $gen[$player]['font'] ) ); header('Location: ../generate.php?player=' . $player. '&clan=' . $info[$player]['clan']. '&exp=' . $info[$player]['exp']. '&mk=' . $info[$player]['mk']. '&ranking=' . $info[$player]['ranking']. '&logo=' . $info[$player]['logo']. '&kdratio=' . $info[$player]['kdratio']. '&gp=' . $info[$player]['gp']. '&rankimg=' . $info[$player]['rankimg']. '&hs=' . $info[$player]['hs']. '&hsratio=' . $info[$player]['hsratio']. '&weap=' . $info[$player]['weap']. '&kill=' . $info[$player]['kill']. '&bg=' . $info[$player]['bg']. '&pColor=' . $info[$player]['pColor']. '&sColor=' . $info[$player]['sColor']. '&font=' . $info[$player]['font']. '&m=ok'); echo $d; ?> |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli nie znasz angielskiego to wrzuć błędy w translator i będziesz wiedział o co chodzi.. jak się ich pozbyć przeczytasz w manualu
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Używasz gdzieś zmiennej POST bez zdeklarowania jej. Innymi słowy jesli masz w formularzu pole np. "name" to po wsyalniu forma będzie istnieć zmienna $_POST['name']. Jeśli jest włączone register_globals to możesz używać zmiennej $name bez takiej deklaracji $name=$_POST['name'];
Ale błąd mówi o tym że w nowszej wersji php register_globals już nie działa więc zmienna $name nie jest rozpoznawana bez powyższej deklaracji. EDIT: POST lub GET oczywiście.... Ten post edytował sadistic_son 7.10.2011, 23:18:53 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 11:13 |