![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 496 Pomógł: 2 Dołączył: 15.07.2011 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale musimy w tym miejscu coś zmienic
bo tam cały czas jest liczba 5 w takim razie chyba tą piątkę trzeba będzie wywalić z tamtąd i zrobić wczytywanie jednego tylko parametru |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A co ci znowu ta 5 przeszkadza?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 496 Pomógł: 2 Dołączył: 15.07.2011 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi mi o to że nie może być podanej stałej wartości o jaką mają się zwiększać wszystkie wartości w polach
tak jak pisałem ma być tak: - jesli w polu jest wartosć 5 to ma sie zwiekszac wartosc w polu o 5 - jesli w polu jest wartosc 4 to ma sie zwiekszac wartosc w polu o 4 itd. zmieniłem więc tak :
jest lepiej bo teraz pola się zwiekszaja o tyle ile jest wartośc w danym polu podana , jednak jest tak że po zwiekszeniu nie chce wrócić do początkowej wartości .. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat jednak jest tak że po zwiekszeniu nie chce wrócić do początkowej wartości .. A teraz przełóż to na polski ![]() if (Number(el.val()) <= Number(el.val())) Przecież teraz porównujesz liczbę x z liczbą x. One są zawsze równe więc i ten warunek jest zawsze równy i nigdy nie dojdzie do zmniejszenia. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
chyba będzie problem ponieważ jednak zwiększanie też nie działa tak jak powinno ...
jak zwiększę inputa z wartością 5 o 5 to jak będzie 10 to następnie zwiększa się o 10 a nie dalej o pięć i powstaje taki ciąg: 5,10,20,40 itd .. a ja chcę aby było 5,10,15,20 itd. |
|
|
![]()
|
|
No to dla input oprócz value ustawiaj też startvalue i zwiększaj/zmniejszaj o tę wartość.
Zeby dobrać sie do dowolnego parametru masz użyć funkcji attr() - patrz manual jquery -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
hmm startValue ... ale gdzie to ustawić ? ...
|
|
|
![]()
|
|
obok value.....
....value="2" startvalue="2".... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
dodałem tak:
i zmieniłem skrypt tak:
ale chyba źle się dobrałem do funkcji attr() Ten post edytował damianooo 7.10.2011, 12:19:07 |
|
|
![]()
|
|
w inpucie dajesz startValue, w kodzie js piszesz startvalue
znajdź 10 różnic startvalue startValue Proszę cię - skup się trochę, bo mi się wkoncu to znudzi. Dodatkowo w kodzie js ma być to tekst, czyli 'startvalue' a nie startvalue -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
ok super jest .... teraz jest wszystko tak jak być powinno ...
myślę, że temat zamknięty ... wprowadzę teraz całość zmian do mojej aplikacji i jeśli będzie mi działać tak jak chciałem to zakończę ten wątek ... jeszcze raz dzięki ok mogę już potwierdzić że działa w mojej aplikacji tak jak powinno ... dzięki pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 22:01 |