![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 496 Pomógł: 2 Dołączył: 15.07.2011 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam następujący problem ... proszę o podpowiedź ... Mam taki o to kod: (javascript)
oraz (html i php)
Skrypt ma zwiększać lub zmniejszać o podaną w parametrze funkcji ilość ... próbowałem to zrobić w znacznikach form i z trochę innym skryptem i mi to działało jednak zależy mi aby input type='button' nie znajdował się właśnie pomięedzy znacznikami <form></form> pewnie źle się po prostu odwołuję w skrypcie do elementu input. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu dzięki, Ten post edytował damianooo 5.10.2011, 12:40:41 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Proszę wstawić bbcode.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Po pierwsze: Elem1 to tekst, wiec ma być w apostrofach.
Po drugie: dodaj return false;
Powód edycji: [nospor]:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 496 Pomógł: 2 Dołączył: 15.07.2011 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety nie działa ... pewnie coś jeszcze robię źle ...
może pokażę cały kod po Twojej zmianie (tam gdzie wcześniej była wartość 5 to dałem jako przykład ponieeważ tak naprawdę dana jest oczywiście pobierana ze zmiennej php:
jeśli ktoś mógłby wkleić te dwa skrypty do siebie na locala i przetestować i podać gdzie leży problem to będę wdzięczny .. dzięki Ten post edytował damianooo 5.10.2011, 13:09:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie:
window.getElementById a: document.getElementById echo $dana_sztywne_dod; co wyświetla? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
ok dzięki ... głupi błąd ... wiedziałem że "document" nie wiem czemu pisałem że "window" ... po prostu został mi śmieć z poprzednich testów ....
tamta zmienna wyświetla dowolną liczbę która aktualnie jest zapisana w bazie danych w odpowiednim rekordzie ... a więc na przykład będzie 5 i dzieki temu można zwiększać o 5 lub zmniejszać o 5 ... jeszcze raz dzięki, ... problem będę miał rozwiązany chyba ... pozdro to jeszcze tak z ciekawości dopytam ... dlaczego wystarczyło dodać "return false;" żeby kod zadziałał ? ... javascriptu dobrze nie znam i dlatego czasem błądzę ... |
|
|
![]()
|
|
buttony submitują forma. return false powoduje ze nie submitują
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:55 |