![]() |
![]() |
-php beginner- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
Chce użyć funkcji ale nie wiem jak sie do tego zabrać. Mam funkcje :
tutaj mam wywołanie funkcji ale efektu brak
i niestety nie działa. Proszę o pomoc bo używam funkcji pierwszy raz. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Proszę o pomoc bo używam funkcji pierwszy raz. To do tutoriala i się uczyć. Hint: return PS. O reszcie kodu nawet nie wspomnę .... . Ten post edytował melkorm 4.10.2011, 21:44:13 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 10 Dołączył: 7.01.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://webmade.org/kursy-online/funkcje-kurs-php.php
przeczytaj caly i zacznij od czegos prostrzego najpierw naucz sie obslugi funkcji, a pozniej dopiero ich uzywaj |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
z return juz dawałem i też nie działało.
ps co masz na mysli z kodem ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 10 Dołączył: 7.01.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak chcesz miec
to nie ma innej opcji, niz return musisz zrozumiec co robi return, inaczej nie ma mowy o funkcjach masz kod PHP, a nagle wchodzi
podstawy PHP - php otwiera sie "<?" || "<?php" && zamyka "?>" Ten post edytował Kamil Pietrzak 4.10.2011, 22:28:13 |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
ja tam mam znaczniki php
![]() dam cały kod :
funkcja function wyborplayer_wydaj(id) { document.location.href = "obsluga.php?typ=wydaj&player=" + id; } i dalej nie działa ;/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Zastosuj się do tego tematu
Temat: Jak poprawnie zada pytanie dużo pomoże Pomijam już tak "drobny szczegół", że funkcję player $sql_player= player(); odpalasz bez argumentu, podczas gdy w funkcji korzustasz z tego argumentu -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
dziękuje ten drobny szczegół chyba rozwiązał problem
![]() |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
chciałem dodac taki warunek do funkcji i nie działa przy get_inkasent=0
function inkasent($get_inkasent) { if ($get_inkasent==0) $sql = "SELECT * FROM konwojent"; else $sql = "SELECT * FROM konwojent WHERE id_konwojent='$get_inkasent'"; //$sql=mysql_query("SELECT * FROM konwojent $where"); $sql_query=mysql_query($sql); return $sql_query; |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A czymżesz objawia się to nie działanie?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
w przypadku kiedy get_inkasent jest >0 nie wykonuje się pogrubiony kod
<SELECT NAME=\"inkasent\" CLASS=\"wyslij_formularz\" style=\"width: 180px; align: center; margin-top: 15px; margin-left: 15px\" onchange=\"wyborinkasent_wydaj(this.value);\">"; if ($get_inkasent>0) { $sql_inkasent= inkasent($get_inkasent); while ($inkasent=mysql_fetch_array($sql_inkasent)) { $id_inkasent=$inkasent['id_konwojent']; $nazwa_inkasent=$inkasent['nazwa_konwojent']; $txt.="<OPTION VALUE=\"$id_inkasent\">$nazwa_inkasent</option>"; } } else { $txt.="<OPTION VALUE=\"0\">Wybierz inkasenta</option>"; } #--pobierz inkasent $inkasent_sql= inkasent($get_inkasent); while ($inkasent=mysql_fetch_array($inkasent_sql)) { $id_inkasent=$inkasent['id_konwojent']; $nazwa_inkasent=$inkasent['nazwa_konwojent']; $txt.="<OPTION VALUE=\"$id_inkasent\">$nazwa_inkasent</option>"; } |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:29 |