Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [Zf] dwa menu(chociaż jedno;/), tutoriale mowia o $this->navigation()->menu(), nie ma menu(
marki
post 4.10.2011, 17:35:25
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

edit: Okazało się, że metoda menu kolidowała z moim view helperem. Nie mam pojęcia jaka jest zależność, ale ważne że działa..

Nie mam już siły do tego.. Co robię:
  1. //bootstrap
  2. protected function _initNavigation()
  3. {
  4. $config = new Zend_Config_Xml(APPLICATION_PATH. "/configs/navigation.xml",'navigation');
  5. $usermenuxml = new Zend_Config_Xml(APPLICATION_PATH. "/configs/navigation.xml",'usernav');
  6.  
  7. $navigation = new Zend_Navigation($config);
  8. $usermenu = new Zend_Navigation($usermenuxml);
  9.  
  10. Zend_Registry::set('usernav', $usermenu);
  11.  
  12. Zend_Layout::startMvc(); // This is missing from every other tutorial I have seen
  13. $view = Zend_Layout::getMvcInstance()->getView();
  14. $view->navigation($navigation);
  15. }

W wygladzie i view helperze próbuję już na każdy jaki znajdę w googlu i stronie zenda sposób dodać chociaż jedno menu. Nie wychodzi. Próbowałem na sryliard sposobów zrobić to w inny sposób niż ten znaleziony ze startMvc, bez powodzenia. W niemal wszystkich poradnikach jakie znajdę występuje linijka w wyglądzie $this->navigation()->menu(). Problem w tym, że wyskakują mi błędy, że takiej metody NIE MA i koniec. Mam już dosyć zenda a sporo zrobiłem z nim w obecnej stronie i właściwie tylko menu mi brakuje. Proszę o w miarę szybką pomoc..

Ten post edytował marki 4.10.2011, 17:49:15
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 13.07.2025 - 03:46