![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Mam problem z przekazaniem zmiennych (3 pliki) Mam formularz na jednej stronie i przekazuje go do kolejnego pliku i tam odczytuje zmienne i wyswietlam liste rekordow chodzi mi o to aby przekazac te zmienne (z poprzedniego formularza) do kolejnego pliku, ktory poprzez link jest uruchamiany z drugiego nie chce aby te zmienne przekazywane byly w adresie tzn 2 sa przekazywane w adresie a reszte 5 probowalam wpisac do ukrytego forumularza ale nie przechodza przekazuje 2 pierwsze zmienne:
i w tym momencie chcialabym tez przekazac reszte zmiennych ale nie w pasku np tak ale nie przechodza
dzieki za pomoc -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: z duszy :] Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
sprawdz zrodlo wygenerowanej strony - jesli w zrodle jest wyraznie
<input type="hidden" name="costam" value="wartosc"> to nie ma sily zeby zmienne jak mowisz "nie przechodzily". |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ten 2 plik wyglada na podgladzie o tak
LandOp = 3 Czyli powinien potem w kolejnym 3 pliku widziec zmienna LandOp poprzez
ALE NIESTETY JEST PUSTA ((( MOZE TO WINA TEGO ZE TAK FAKTYCZNIE TO SKACZE DO TEGO 3ciego PLIKU PRZEZ LINK <a HREF> A UKRYTY FORMULARZ JEST PONIZEJ? w drugim pliku nie wiem jak to zrobic -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam ten sam proble staram sie go rozwiazac w moim temacie o zmiennych?
autor: barkroli -------------------- Systemy dedykowane, Magento, Typo3
PascalSystem.pl |
|
|
![]()
|
|
Jeszcze raz opisze dokładnie problem:
probowalam roznych metod srodkowy plik z ktorego chce przekazac dane do 3ciego pliku niestety do 3ciego pliku przekazuja sie tylko dane z url a z formularza za cholere w 3cim pliku tak czytam dane:
formularz potrzebuje tylko po to aby przekazac reszte zmiennych potem jest link po kliknieciu, ktorego skacze do pliku nr 3
i niesety w pliku 3cim zadna z tych komend nie wyswietla np zmiennej LandMa z forumlarza:
Po prostu chodzi mi o przekazanie pozostalych zmiennych po kliknieciu na link i nie wiem jak je przekazac, bo formularz nie dziala natomiast nie chce ich umieszczac w URL probowalam z $_Session, ale nie do konca doczytalam sie jak rejestrowac zmienne w sesji bo po start_session i tak nie widzi mojej zmiennej ((( w kolejnym pliku dzieki flowerca gg760652 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie mozesz do linka dopisac akcji javascript
document.forms[0].submit() ? |
|
|
![]()
|
|
Cytat(Wedrowiec @ 2004-07-01 16:14:24) a nie mozesz do linka dopisac akcji javascript document.forms[0].submit() ? niestety nie znam javascript czy podpowiedzialbys mi jak to zrobic? Dzieki -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zakładam, że problem jest taki:
1 strona - formularz->przekazuje do 2 strony z formularzem z polami hidden w których zapisujesz przekazane dane, do 3 strony przechodzisz linkiem a hreh. wtedy w href'ie dajesz href="java script: document.forms[nr_formularza].submit();" oczywiście nr_formularza to wiadomo - tzn jeżeli jest to pierwszy/jedyny to 0 problemy są jedynie przy przypisaniu akcji onclick do np. buttonów - przy niektórych wersjach IE pod 2K i pod netscape |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:08 |