![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam tak jak pisałem Jestem Początkującym PHP-owcem i nalazłem w sieci bazę kodów pocztowych wraz z miejscowościami
Tutaj link do niej Kod http://piotr.eldora.pl/weblog/wp-content/plugins/download-monitor/download.php?id=8 Moje pytanie brzmi tak Jeżeli mam spis listów poleconych w tabeli (w bazie z tabeli listy_polecone) i jest wyświetlana tak nr_nadania imie_adr nazwisko_adr ulica_adr kod_pocz_adr miasto_adr usun edytuj dodaj po kliknięciu przycisku edytuj wyskakuje formularz edycji owego rekordu i po wpisaniu kodu pocztowego (bądź miejscowosci) żeby automatycznie wrzuciłoby mi nazwę miejscowości (bądź kod pocztowy) w w/w(na czerwono) pola (tabela z kodami pocztowymi nazywa sie 'kody' ) Będę bardzo wdzięczny za jakąkolwiek pomoc Dziękuję |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tutaj chyba php to tylko częściowo... Nie powiem Ci dokładnie ale szukaj pod hasłem AJAX DOM.
Widze to na zasadzie: Po wpisaniu czegoś w okienku jeden uruchamia sie kod w pliku dopasuj.php który szuka kodu/miejscowosci do tej podanej w okienku i wyswietla wynik w drugim okienku. Niedawno coś takiego robilem ale nie mam możliwości teraz tego znaleźć |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:00 |