![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 1 Dołączył: 26.08.2009 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam problem w skrypcie i prawdę powiedziawszy, nie wiem jaka jest jego przyczyna. W konsoli nic nie pojawia się żaden błąd, a skrypt i tak nie chce działać. Chodzi o to, że mam w skrypcie taką instrukcje:
Kod newRow.innerHTML += '<br>Kolor:<input type="text" class="color" id="c'+ddList.ddEl.id+'" name="c'+ddList.ddEl.id+'" size=6>'; var myPicker = new jscolor.color(document.getElementById('c'+ddList.ddEl.id), {}); addEventSimple(document.getElementById('c'+ddList.ddEl.id),'blur',ddList.setColor(document.getElementById('c'+ddList.ddEl.id).value,ddList.ddEl)); i funkcje: Kod function addEventSimple(obj,evt,fn) { if (obj.addEventListener) obj.addEventListener(evt,fn,false); else if (obj.attachEvent) obj.attachEvent('on'+evt,fn); } Kod setColor: function(txt,obj){ document.getElementById('label1').innerHTML = txt; }, Chciałbym, aby po zmianie zawartości pola input text zmienił się napis w polu label1 na wybrany numer koloru (korzystam tutaj z biblioteki jscolor. Według mnie wszystko jest dobrze napisane, ale w ogóle nie chce działać. Pojawia się tylko raz napis w momencie inicjalizacji i potem się nie zmienia. Ma ktoś może jakiś pomysł? EDIT: Zmieniłem kod dodawania biblioteki, ponieważ tamten sposób był błędny: Kod newRow.innerHTML += '<br>Kolor:'; var element = document.createElement('input'); element.setAttribute('id', 'c'+ddList.ddEl.id); element.setAttribute('name', 'c'+ddList.ddEl.id); element.setAttribute('type', 'text'); element.setAttribute('class', 'color'); element.setAttribute('size', '6'); newRow.appendChild(element); var myPicker = new jscolor.color(element, {}); addEventSimple(element,'blur',ddList.setColor(element.value,ddList.ddEl)); Ale nadal nie wyświetla się tekst w momencie zmiany zawartości pola - nie ma tutaj znaczenia, czy jest to change, czy blur. Co jeszcze może być nie tak? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 05:48 |