![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 1 Dołączył: 15.03.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
witam, mam jedno pytanie, uzywam IE 5.0 , odpalam jedna przegladarke , loguje sie, rejestruja sie dwie zmienne, login i pass, w innym pliku sprawdza czy istnieja i w zaleznosci wyswietla odpowiedni kod, ale odpalam drugie okno przegladarki, calkiem nowe, wpisuje adres swojej stronki i pokazuje mi ze jestem zalogowany, czy to jest normalne ? przysiaglbym se ze przedtem przy odpaleniu nowej przegladarki nie bylem zalogowany, jak to jest ?
edycja: jak zamkne wszystkie okna przegladarki i odpale dopiero wtedy pokazuje mi ze jestem nie zalogowany, ale jak odpale jakies okno i w jednym sie zaloguje, to dopolki jest odpalone jakies okno przegladarki, to w kazdym innym jestem zalogowany. Ten post edytował alpin 30.06.2004, 01:45:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo sie logujesz na ciasteczkach, po zamknieciu okna one niszcza sie...
-------------------- PHP Developer
"Nadmiar wiedzy jest równie szkodliwy jak jej brak" Émile Zola |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest to jak najbardziej normalne zachowanie ciasteczek. Długość życia ciasteczka można określić na dwa sposoby: podając jego wielkość w sekundach, lub podając 0, co jest równowążne z życiem dopóki jest otwarte okno przeglądarki.
W pierwszym przypadku ciasteczko jest widoczne też dla innych okien przeglądarki, nawet, jeśli wszystkie zamkniesz, ale nie minie jeszcze czas podany jako długość życia. I to jest właśnie Twój przypadek. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 1 Dołączył: 15.03.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ale moje logowanie nie jest oparte na ciasteczkach, w calym kodzie nigdzie nie mam zadnych cookies, tylko sesje, oto moje logowanie:
|
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
A czy można tak jak dla ciasteczek ustwić czas zycia sesji lub aby sesja wgasała po zmknieciu okna przeglądarki??
Mianowici chodzi mi o to ze jak jestm zalogowany i zamkne przegladarke to nie chce aby pamietal seji bo moze sobie wpisac adres i dalej jest zalogowany, np mam index.php, show.php, login.php, i inne. i jak ktos zamknie przegladarke i wpisze show.php to wejdzie a powinno go przekierować na login.php?? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 04:06 |