![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Próbowałem ostatnio napisać skrypt do wyświetlania kategorii i subkategorii co prawda mi to wyszło ale czy istnieje możliwość zapisania tego krócej? Mam taką tablice CODE [kategorie] => Array ( [0] => Array ( [id] => 1 [name] => Kategoria I ) [1] => Array ( [id] => 2 [name] => Kategoria II ) [2] => Array ( [id] => 3 [name] => Kategoria III ) } [sub_kategorie] => Array ( [0] => Array ( [id] => 1 [name] => sub_Kategoria I ) [1] => Array ( [id] => 2 [name] => sub_Kategoria II ) [2] => Array ( [id] => 3 [name] => sub_Kategoria III ) [3] => Array ( [id] => 3 [name] => sub_Kategoria III II ) [4] => Array ( [id] => 0 [name] => sub_bez_głównej ) } I chciałbym aby to mi się wyświetlało tak sub_bez_głównej Kategoria I sub_Kategoria I Kategoria II sub_Kategoria III Kategoria III sub_Kategoria III sub_Kategoria III II A tutaj dam moje 'wypociny'
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 2.10.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
To są kategorie w tablicy, czy pobierasz to z bazy? Mam wrażenie, że jak dodasz tam coś nowego, to nie będzie już to działać. A do co rozwiązania, to może jakaś rekurencja?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie to nie jest z bazy bo wtedy nie miał bym chyba takiego problemu... No ja nie miałem problemu gdy dodałem coś wszystko ładnie się wyświetlało tylko to trochę nie "ładnie" wygląda.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 09:59 |