![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
poszukiwałem czegoś co pozwoliło by mi na pingowanie wskazanego hosta w sieci ze strony www. wynalazłem coś takiego: http://www.codediesel.com/php/ping-a-server-using-php/ postąpiłem zgodnie z instrukcją. Poinstalowałem PEAR, przetestowałem i jest OK. Jednakże gdy wywołam opisany na tej stronie kod PHP wyrzuca mi błędy w stylu"PEAR_Error Object ( [error_message_prefix] => [mode] => 1 [level] => 1024 [code]...." co dziwne gdy wywołam plik z w/w kodem php z linii komend to dostaje prawidłową odpowiedź. platforma to Windows 2008, php5. wcześniej próbowałem coś rzeźbić z komendami wywołującymi zewnętrzne programy ale coś to nie szło, aż natrafiłem na powyższe i dalej klops. pozdr. maciek |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak pierwsze co probowałem tych komend, bo to raptem linijka kodu, ale bezskutecznie.
na stronie nie działało, ale jak wywołałem z linii komend to szło normalnie (jeszcze w nocy walczyłem) po tym zacząłem się zastanawiać , że może coś w ustawieniach PHP nie blokuje tego na stronie. EDIT: zainstalowałem na nowej maszynie PHP i wszystko działa, więc jest to coś w konfiguracji tej pierwszej. czego szukać? moze jakaś opcja jest wyłączona? Ten post edytował maciejaszek 2.10.2011, 18:57:57 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:36 |