![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 4 Dołączył: 29.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam plik z podpowiedziami np. podpowiedzi.php Generuje od dane w takiej postaci: lubelskie/abramow|Abramów lubelskie/adamow|Adamów podkarpackie/adamowka|Adamówka lubelskie/aleksandrow|Aleksandrów lodzkie/aleksandrow|Aleksandrów ... i mam taki kod: CODE $(function(){ $("input[name='miasto']").autocomplete('podpowiedzi.php',{ extraParams: false, formatItem: function(row, i, max) { return row[1] ; }, formatMatch: function(row, i, max) { return row[1]; }, formatResult: function(row) { return row[1]; } }).result(function(event, data, formatted) { var miast = formatted; }); }); I mam 2 sprawy: 1. Czy jest jakiś lepszy sposób na napisanie kodu tak, aby w podpowiedziach pokazywały się nazwy miejscowości, a po wybraniu danej opcji, żeby do zmiennej była wpisywana nazwa województwa (czyli to co jest przed '|') 2. Jak mona zrobić, aby lista miast była wczytana do skryptu tylko raz, żeby jej nie wczytywał od nowa przy każdym wpisaniu danych do input. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:10 |