Witam wszystkich. od niedawna uczę się pisać własne strony web. Niestety zatrzymał mnie prosty skrypt php który próbuje przygotować dla własnej stronki, która stworzyłem wykorzystując template. Próbowałem już parę wersji tego skryptu tak długo jak używam wyjątkowo prostej jego wersji wszystko działa prawidłowo gdy dodałem go do wczesniej przygotowanego formularza w htmlu poczta jest wysylana ale tylko do mnie a sam skrypt nie pobiera i nie wysyła danych z pól czyli dostaje puste maile.
Bardzo prosze o pomoc gdzie popełniłem błąd lub co robię źle?
wycinek htmla:
<!-- Contact -->
<form action="poczta.php" method="post" accept-charset="utf-8"> <span class="text-field"><input type="text" id="name" value="" /> </span> <label for="your-email">Your E-mail address?
</label> <span class="text-field"><input type="text" id="email" value="" /></span>
<h2>Do you have any questions, comments, or just want to say hello?
<br /> Feel free to contact me using the form,
<br /> <p><input type="submit" value="SUBMIT" /></p> <!-- End Contact -->
i moj php
<?PHP
$from = $_REQUEST['email'] ;
$name = $_REQUEST['name'] ;
$headers = "name: $name";
$subject = "RafalPortfolio";
$fields{"email"} = "email";
$fields{"name"} = "name";
$fields{"message"} ="message";
$body = "We have received the following information:\n\n"; foreach($fields as $a => $b){ $body .= sprintf("%20s: %s\n",$b,$_REQUEST[$a]); }
$headers2 = "From: noreply@YourCompany.com";
$subject2 = "Thank you for contacting ";
$autoreply = "Thank you for contacting I will get back to you as soon as possible.";
$to = 'xxxxxxx@gmail.com';
$send = mail($to, $subject, $body, $headers); $send2 = mail($from, $subject2, $autoreply, $headers2);
$header = "From: Rafal\nContent-Type:".
' text/plain;charset="iso-8859-2"'.
"\nContent-Transfer-Encoding: 8bit";
if (mail($adresat, 'List ze strony', $name, $message, $email)) else
echo '<p><b>NIE</b> wysłano maila!</p>'; ?>
Ten post edytował Ryach 1.10.2011, 13:47:26