|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam. Jestem początkujący w temacie dlatego proszę o wyrozumiałość.
mam problem z przekazaniem trzech zmiennych z dynamicznie tworzonego formularza. Coś robię nie tak i za bardzo nie wiem gdzie tkwi błąd. fragment kodu ze skryptu 1:
podczas przekazania zmiennych id_klasy, id_przedmiot, id_nauczyciel w skrypcie okaz_oceny_w_klasie.php pojawiają się ostatnie trzy zmienne które wygenerowne były w tym pierwszym skrypcie. Prosze o pomoc jak przekazać do następnego skryptu poprawnie wybrane przez uzytkownika dane. ( i o wyrozumiałość (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Diariusz 1.10.2011, 10:24:57 |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%)
|
Po co posta dajesz w TAG HTML? (IMG:style_emoticons/default/sciana.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
$_POST? chyba że nie rozumiem pytania.
Ten post edytował 92nasti 1.10.2011, 10:26:53 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 468 Pomógł: 36 Dołączył: 14.12.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
podczas przekazania zmiennych id_klasy, id_przedmiot, id_nauczyciel w skrypcie okaz_oceny_w_klasie.php pojawiają się ostatnie trzy zmienne które wygenerowne były w tym pierwszym skrypcie. Prosze o pomoc jak przekazać do następnego skryptu poprawnie wybrane przez uzytkownika dane. ( i o wyrozumiałość (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Wybacz ale nie do konca rozumiem o co chodzi. Chodzi o to ze wartosc "value" w polach input ma nie taka wartosc jak powinno ? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
Wykonanie skryptu ze 1 postu tworzy mi taką liczbę wierszy która jest uzależniona od wyniku zapytania. W moim przypadku są to dwa wiersze które wyglądają tak:
(IMG:http://gomunice.net/images/formularz.jpg) przy kliknięciu na przycisk oceny w pierwszym wierszu wysyłane są do następnego skryptu zmienne które są w ostatnim wierszu. Ten post edytował Diariusz 1.10.2011, 10:36:52 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 19 Dołączył: 13.02.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
po pierwsze, otwierasz <form> w petli, a zamykasz poza petla. Jeśli masz pare obrotow petli, to jest cos takiego
Tylko raz go zamykasz. Po drugie, chyba to nie powinno być w petli, bo z tego co widze, chcesz tylko jedne dane wyciagnac z bazy i wrzucic je do formularza, czyli musisz tak skonstruowac zapytanie, zeby zwrocil Ci tylko jeden rekord, wtedy potem te zmienne przekazujesz do formularza i wysyłasz. A w nastepnym skrypcie odbierasz dobre dane dotyczace tego uzytkownika. Chyba że coś źle zrozumiałem;) Pozdrawiam Edit: popraw <form></form> i powinno smigac Ten post edytował Dominis 1.10.2011, 10:39:32 |
|
|
|
|
|
|
|
przeniosłem tag kończący formularz </form> do wiersza 35 i pomogło - Dzięki Dominis (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Ten post edytował Diariusz 1.10.2011, 11:13:18 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 10:23 |