![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2009 Skąd: Hamburg DE Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam mały problem: podpinam się do zewnetrznego systemu poprzez API niestety zewnetrzny system zada autoryzacji otrzymanych informacji poprzez wyslanie pewnych informacji metoda POST tylko ja niestety nie wiem ja wysłać informację przez php. System działa mianowicie tak: 1. wysyłam zapytanie do zewnetrznego systemu
2. otrzymuje informacje od ehi.met-bet.pl na moj serwer do pliku ehi_pobieranie.php
3. nastepnie plik ehi_pobieranie.php musi wysłać do ehi.met-bet.pl potwierdzenie o otrzymaniu informacji ( i właśnie nie potrafie tego zrobić)
tylko problem w tym ze ten powyzszy kod nie wysyla informacji automatycznie do serwera ehi.met-bet.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 2 Dołączył: 8.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj
te zmienne
nie zgadzają się z tymi które chcesz żeby wysyłał na serwer
Nie wiem czy to o to ci się rozchodziło. Ten post edytował Maniek1313 30.09.2011, 18:43:13 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 77 Dołączył: 10.07.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli chodzi o php i html to wyglądało by to mniej więcej tak:
-------------------- Cytat There is a Bundle for that Lukas Kahwe Smith - October 31th, 2014 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2009 Skąd: Hamburg DE Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie o to mi chodzilo.
Chodzi mi o to aby ostani formularz zosal wyslany automaycznie po otrzymaniu zmiennych $ehi_kod i $ehi_wartosc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 20 Dołączył: 4.05.2006 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli potrzebne by Ci było coś ala "nasłuchiwanie"
Myślę, że możesz dodawać rekord do bazy jeśli otrzymasz od serwera zapytanie. a cronem tą bazę co 5 minut przelecisz i jak będzie nowy rekord to odeślesz potwierdzenie i skasujesz rekord aby za kolejne 5 minut nie wysyłał ponownie potwierdzenia. nie wiem czy takie rozwiązanie jest ok i dopuszczalne jest to opóźnienie no ale może akurat. ![]() pozdrawiam -------------------- Macho odpadacie ;) .
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 437 Pomógł: 42 Dołączył: 16.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jemu akurat chodzi oto, jak przesłać dane post bez formularza.
http://haxite.org/index.php3?site=artykul&...view&id=244 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba prościej było by użyć cURL'a
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
właśnie problem jest w tym że serwer który wykupilam kilka lat temu nie posiada curl'a dlatego zaczelam sie zastanawiać nad innym rozwiazaniem.
Z tego co zaproponował mi @mls to chyba najbardziej odpowiednim bedzie fsockopen. A wiec do testow ![]() Dzieki chlopaki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To zmień serwer lub zażądaj zainstalowania cURL'a i podobnych bibliotek.. to nie komuna gdzie na sklepowych półkach był tylko śledź w occie.
ps. sockety do wysłania formularza.. ? Ten post edytował CuteOne 4.10.2011, 15:07:21 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ps. sockety do wysłania formularza.. ? A coś w tym dziwnego? A niby co robi przeglądarka internetowa, otwierając stronę?... Do wysłania formularza, bez potrzeby pobierania zwrotnych danych wystarczą dwie linijki z wykorzystaniem fsockopen niż kilka z curlem, który jakby nie było zużywa trochę więcej zasobów systemowych... -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:38 |