![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Bardzo bym prosil o pomoc w nastepujacej kwestii mam trzy tabele o nastepującej strukturze: clans: id gra autor nazwa opis www data kraj liga gry: id nazwa_gry skrot_nazwy_gry clans_ligi: id nazwa_ligi graczy Teraz zapytanie jakie udało mi się skonstruować i które dziala:
ogólnie celem zapytania jest wyciagniecie wartości wszystkich pól z tabeli clans. nastepnie na podstawie wartosci pola gra z tabeli clans wyciagam pole nazwa_gry którego id z tabeli gry odpowiada wartości jaka zawiera pole gra w tabeli clans. jak widac po WHERE wszystkie dane sa wyciagane na podstawie id uzytkownika które odpowiada polu autor w tabeli clans moze pytanie jest następujace: W chwili obecnej chcialbym na postawie pola liga z tabeli clans które odpowiada polu id z tabeli clans_ligi wyciągnąć wartośc pola nazwa_ligi aby moc zaprezentowac nazwe a nie id Bardzo prosze o pomoc Moze dość enigmatycznie opisałem o co mi chodzi...dodam wiec screeny tabel i to co aktualnie wyswietla moje zapytanie. http://image2link.opzsgu.pl/zdjecia_galeri...A4G9glRRrx.html chce aby w tabeli wynikowej wyswietliła sie dodatkowa kolumna o nazwie liga z nazwa ligi a nie id z tabeli clans. może to przybliży moje zamiary moglbym zagnieździc w petli kolejne zapytanie ale ze wzgledu na chec optymalizacji ilosci zapytan chce to załatwic jednym zapytaniem Ten post edytował fotexxx 30.09.2011, 14:27:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:33 |