![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
W tym roku na phpCon będzie prelekcja na temat migracji DL do SF i problemów jakie napotkali
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%)
|
DL ?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
Perdo; padłem (IMG:style_emoticons/default/haha.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 238 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2011 Ostrzeżenie: (10%)
|
A robił ktoś z Was w Nette framework? http://nette.org/ . W Czechach najczęściej używany. Powstało w nim sporo popularnych serwisów. Właśnie go przeglądam i wydaje się bardzo ciekawy.
Jeśli tak to jakie macie na jego temat opinie? |
|
|
|
|
|
|
|
Wygla na dość łatwy
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%)
|
A robił ktoś z Was w Nette framework? http://nette.org/ . W Czechach najczęściej używany. Powstało w nim sporo popularnych serwisów. Właśnie go przeglądam i wydaje się bardzo ciekawy. Jeśli tak to jakie macie na jego temat opinie? Zapoznałem się z dokumentacją i wygląda... tak jak wspomniał Pyton - dość łatwo (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) może przetestuje za kilka dni. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%)
|
A robił ktoś z Was w Nette framework? http://nette.org/ . W Czechach najczęściej używany. Powstało w nim sporo popularnych serwisów. Właśnie go przeglądam i wydaje się bardzo ciekawy. Jeśli tak to jakie macie na jego temat opinie? Tylko czy taki nette który jest popularny na czeskim rynku pracy, przyda się komuś tutaj skoro trendy wskazują na Zend i Symfony? Raczej nie. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 10 Dołączył: 2.08.2012 Skąd: DW Ostrzeżenie: (0%)
|
To że coś jest trendy nie znaczy że jest jedyną słuszną opcją (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%)
|
Ok panowie. Moja decyzja zapadła. Wczytywałem się w dokumentacje i przykłady z Yii oraz laravel. Ten drugi załapałem znacznie szybciej. Jeszcze jestem na początkowym etapie - czekają mnie szablony blade ;] czuje że polegnę na początku.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 23 Dołączył: 23.04.2013 Ostrzeżenie: (0%)
|
Ok panowie. Moja decyzja zapadła. Wczytywałem się w dokumentacje i przykłady z Yii oraz laravel. Ten drugi załapałem znacznie szybciej. Jeszcze jestem na początkowym etapie - czekają mnie szablony blade ;] czuje że polegnę na początku. Dobra decyzja. ; ) PS szablony blade są proste jak drut, to mocno uproszczona wersja twiga, dasz radę! (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) A robił ktoś z Was w Nette framework? http://nette.org/ . W Czechach najczęściej używany. Powstało w nim sporo popularnych serwisów. Właśnie go przeglądam i wydaje się bardzo ciekawy. Jeśli tak to jakie macie na jego temat opinie? Ja powiem krótko - kolejny z tysiąca. Używaj tego, czego używają w twojej społeczności, lub takiego, z którym wiążesz przyszłość. Możesz iść w nowości, jednak później możesz żałować zmarnowanego czasu, bo będziesz znał XYZ, a w robocie będą chcieli, abyś znał Zenda albo Symfonię. |
|
|
|
|
|
|
|
Laravel faktycznie ostatnio zyskuje na popularności. Często w ofartach pracy widuje coś takiego: jeden z frameworków (preferowany zend/symfony/laravel).
Co prawda ja jestem na początku nauki i więcej patrze w neta niż piszę, jednak całą swoją strone "blogo portfolio" praktycznie w 90% już przepisałem na niego. Całość jest szybsza niż na moim "autorskim" routingu ;] Tylko nadal mam problem z tym mvc, zapytania do bazy wychodzą mi w controllerach i po chwili myśle "co ja robie.." ;] |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%)
|
https://ellislab.com/blog/entry/your-favori...-has-a-new-home
Ku mojej uciesze CI wraca na łaski, wiedziałem że to nie zmarnowany czas jaki na niego poświęciłem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Coś czuję że laravel może dostać po dupie w przyszłym roku jak uzupełnią CI o 5.5+ |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 27 Dołączył: 22.09.2008 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%)
|
A ja myślałem, że to już trup (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
|
To że ma nowy "dom" nie oznacza że to będzie lepszy dom.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 627 Pomógł: 33 Dołączył: 1.05.2005 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%)
|
Ku mojej uciesze CI wraca na łaski, wiedziałem że to nie zmarnowany czas jaki na niego poświęciłem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Coś czuję że laravel może dostać po dupie w przyszłym roku jak uzupełnią CI o 5.5+ rozumiem, że to taka ukryta ironia? (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Bo jak nie to ROTFLMAO (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
|
|
|
|
Panowie, wpadłem troche ponarzekać ^^ Przez kilka tygodni napisałem dosyć rozbudowaną appke w Laravel4 (panel administratora, użytkownicy itp. itp.) - pisało mi się na prawdę świetnie.
Od listopada rozpoczynam pracę na etat i muszę jak najszybciej ogarnąć symfony 2. Już sporo łapie, routing, twig, doctrine itp., a doświadczenie (jeżeli tak można nazwać to co robiłem w Laravel) pozwoliło mi na szybsze "ogarnięcie" podstaw. I teraz chciałbym napisać moją opinie o symfony: zupełnie nie rozumiem, dlaczego jest tak popularny. Doctrine to dla mnie jakaś porażka (względem orm eloquent z laravel), routing i cały ten YAML uważam za co najmniej utrudnianie życia. Być może zmienię zdanie gdy już trochę się wdrożę głębiej. ehh. nie ma to jak laravel (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) tam na prawdę wszystko jest prostsze. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 46 Dołączył: 31.07.2009 Skąd: A Ostrzeżenie: (0%)
|
I teraz chciałbym napisać moją opinie o symfony: zupełnie nie rozumiem, ... Napisz opinie także po tym jak już zrozumiesz (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 23 Dołączył: 23.04.2013 Ostrzeżenie: (0%)
|
(...) ehh. nie ma to jak laravel (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) tam na prawdę wszystko jest prostsze. To ja polecam CodeIgnitera - jest jeszcze prostszy! Ale czy to oznacza, że jest lepszy? ; ) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 63 Dołączył: 27.08.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
a używa ktoś z was phalcona ?
muszę go ogarnąć i na pierwszy kilka godzin bawienia się to nie ma lekko... Szczerze nie rozumiem ludzi którzy piszą, że dokumentacja do niego jest świetna. Co jest świetnego w na odpie***ol zrobionej stronie gdzie musze kręcić kilometry na scrollu aby coś odszukać... Niektóre rzeczy są opisywane jak "za kare". Wystarczyłoby pare dni aby ktoś od nich przysiadł i uporządkował to wszystko bo bajzel nieziemski i nerwica gwarantowana po dłuższym czasie. Tak po za tym to sama idea i ten podobno super szybki ORM mocno zachęcają i mam coraz większe wrażenie, że FW w php powoli będą zmierzać własnie w biblioteki dll. Dla pomnie rewelacyjny pomysl, a przy projektach o dużym ruchu ma to kolosalne znaczenie. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 9.12.2025 - 22:25 |