![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ,
Mam problem z wysyłką danych metodą POST. Po prostu wszystkie dane znikają! Natomiast GET działa. Sprawdziłem php.ini : register_globals=On , variables_order = "EGPCS". Gdzie jeszcze powinienm szukać ? Może httpd.conf ? Na kompuerze z win 2000 (lokalnie) nie mam żadnych problemów. Konfiguracja serwera : Apache 2.0 , php 4.2 , Suse Linux Dzięki z ospowiedź |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 655 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: Zagórz Ostrzeżenie: (80%) ![]() ![]() |
a moze jakis kod
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Idzie to tak :
Mamy formularz :
Formularz odbiera strona mailer.php. Chodzi o to , że wszystkie wartości pól formularza zostają zresetowane. Jeśli zmienie metodę na GET , wszystko dział OK . ZMODEROWANO - uzywaj bbcode seaquest |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może dasz również kod ze strony, która ma to odebrać? Pierwsze co zwraca uwagę to trochę zamieszałeś w kodzie. Formularz przecież możesz utworzyć już w tabeli a tutaj wyglada to, że tabela jest częścią formularza, co trochę bałagani kod i może powodować niecodzienne problemy (ale to kwestia czytelności kodu). Również trochę prościej nazwałbym pole ukryte przekazywne przez formularz (value="oferta/email_thanks") . To trochę nietypowe przekazywanie zmiennych. Po co Ci ten ukośnik? Droga do folderu?
Piszę wsumie w ciemno, bo najlepiej jak zobaczymy kod ze strony odbierającej. Chodzi mi o to, że jeżeli napiszesz kod w sposób czytleny i poprawny, zdefiniujesz proste, logiczne nazwy przekazywanych wartości unikając np pochyłych linii w nazwie itp to jednego możesz być pewien: Probelm będzie leżał po stronie samego skryptu bądź serwera. A nie jest tak czasem, że pole ukryte jest przekazywane przez kilka stron a nie jedną lub banalnie nie odebrałeś danych poprzez ($_POST['nazwa_danych']) |
|
|
![]()
|
|
Faktycznie , z tabelka jest bałagan. Tak , ten ukośnik to droga do folderu ze stroną do której nastąpi przekierowanie ,jeśli przetworzenie formularza zakończy sie sukcesem .
Problem właśnie udało mi się rozwiązać , był jak się okazało sciśle związany ze specyfiką aplikacji , która rozwijam (CMS oprty na phpshop). Po prostu przenośność kodu pomiędzy platformami Linux i WIN nie jest 100%. ;( |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla mnie php jest równoznaczne z Linuksem. Windows dla php to jak proteza na nogę. Daleko nie pobiegniesz
![]() |
|
|
![]()
|
|
No jasne , że tylko na warunki domowe! Po prostu na co dzień używam windowsa , zestaw php/Apahe/MySQL działa całkiem sprawnie. Jedynym problemem przy przenoszeniu na Linuxa jest konfiguracja ,kod jest w zasadzie przenośny. Zresztą poza php programuje w javie , i tutaj nie ma żadnych problemów z przenoszeneim między platformami. Dlaczego nie próbować z php? Idea niezależności oprogramowania od platformy jest piękna...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 08:44 |