![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Posiadam działającą regułkę do przekierowania na lighttpd Wygląda ona tak: Kod url.rewrite-if-not-file = ( "^/([^/]+)[/]*([^/]*)[/]*([^/]*)[/]*([^/]*)[/]*([^/]*)[/]*([^/]*)[/]*" => "index2.php?uri1=$1&uri2=$2&uri3=$3&uri4=$4&uri5=$5&uri6=$6") Chodzi mi o to żeby przekierować adresy typu domena.pl/hash==/ na domena.pl/index2.php?uri1=hash== Podana regułka jest ok, działa. Problem jest jednak taki, że przekierowuje mi dodatkowo to co nie powinno czyli np. domena.pl/teksty/ Zmodyfikowałem więc lekko: Kod url.rewrite-if-not-file = ( "^/([^/]+)[/]*([^/]*)[/]*([^/]*)[/]*([^/]*)[/]*([^/]*)[/]*([^/]*)[/==]*" => "index2.php?uri1=$1&uri2=$2&uri3=$3&uri4=$4&uri5=$5&uri6=$6") Niestety nie działa, a raczej działa tak samo jak wcześniej. Każdy mój hash ma na końcu == i tylko w wypadku gdy te znaki wystąpią na końcu chciałbym przekierowywać. Szczerze powiedziawszy zagubiłem się już sam w tym kodzie. Mógłby mi ktoś powiedzieć co jest źle? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:53 |