![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam pewien problem, otóż chciałbym pobrać kilka informacji z pewnego serwera multiplayer, liczbę graczy, maksymalną liczbę graczy czy uptime. Zapoznałem się z funkcjami fsockopen oraz socket_get_status w manualu, jednak nie potrafię za pomocą funkcji socket_get_status wyciągnąć potrzebnych mi informacji. Mógłby mnie ktoś nakierować? // Przeszukałem kilka pierwszych stron Google. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zacznijmy od tego, czy serwer takie coś w ogóle obsłuży.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak obsłuży na pewno.
Jest ktoś w stanie mi pomóc? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 25 Dołączył: 27.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale że jak, chcesz pobierać dane z zewnętrznego serwera czy swojego? Jeśli swojego to żaden problem, jeśli z obcego to pobierasz kod strony i parsujesz wybierając tylko interesujące Cię fragmenty, później to sobie gdzieś zapisujesz. Jeśli chcesz sprawdzać uptime to cyklicznie przeprowadzasz ten sam test (cron) i wyniki zapisujesz. W ten sposób ze swojej bazy będziesz mógł wyciągnąć max. użytkowników czy inne informacje.
Ten post edytował kilas88 28.09.2011, 02:39:28 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale że jak, chcesz pobierać dane z zewnętrznego serwera czy swojego? Jeśli swojego to żaden problem, jeśli z obcego to pobierasz kod strony i parsujesz wybierając tylko interesujące Cię fragmenty, później to sobie gdzieś zapisujesz. Co? Z jakiej strony? W jakim Ty świecie żyjesz? Napisał wyraźnie, że jest to jakiś serwer gry multiplayer, zapewne tibia lub cs, tego nie powiedział i przez sockety musi się z nim komunikować. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:10 |