![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 9.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No jeszcze jedno pytanie.
![]() automat wysyla maila o jakiejs tam wiadomosci, ale nie wiem jak sformatowac wiadomosc, zeby to mialo rece i nogi... Kod $nadawca="wp.stats<someone@wp.pl>"; $temat="Rejestracja"; $wiadomosc="Witamy! <br>Twoj login: ".$login." Twoje haslo: ".$randompass.""; $odbiorca=$email; mail($odbiorca, $temat, $wiadomosc, "From: " . $nadawca); jak to mozna zrobic by $wiadomosc, dotarla w ladnej formie do odbiorcy? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2004 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja to zrobiłem kiedyś tak:
Teamt i odbiorcę wyciągam z pliku lub bazy danych, a reszta wygląda mniej więcej tak ![]() Kod $headers = "MIME-Version: 1.0\r\nContent-type: text/html; charset=iso-8859-2\r\nFrom: $nadawca\r\nX-Mailer: Internetowy Dziennik Ocen\r\n"; $wiadomosc = " <html> <head> <title>$temat</title>\n <style> #ver {font-family: Courier New; font-size: 10pt; color: #000000;} </style> </head> <body bgcolor=#FFFFFF marginleft=5 margintop=5> <div align=left><p id=ver> Dowolna treść. Możesz również wpisywać zmienne.<br> Wygląd jest zależny od zdefiniownego stylu.<br><br> Np. Twój logi: $login<br> Hasło: $haslo<br> </p></div> </body> </html> "; mail($odbiorca, $temat, $wiadomosc, $headers); To chyba tyle. Nie powinieneś się pogubić ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 9.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(gregor_tg @ 2004-06-29 13:06:51) Ja to zrobiłem kiedyś tak: Teamt i odbiorcę wyciągam z pliku lub bazy danych, a reszta wygląda mniej więcej tak ![]() Kod $headers = "MIME-Version: 1.0\r\nContent-type: text/html; charset=iso-8859-2\r\nFrom: $nadawca\r\nX-Mailer: Internetowy Dziennik Ocen\r\n"; $wiadomosc = " <html> <head> <title>$temat</title>\n <style> #ver {font-family: Courier New; font-size: 10pt; color: #000000;} </style> </head> <body bgcolor=#FFFFFF marginleft=5 margintop=5> <div align=left><p id=ver> Dowolna treść. Możesz również wpisywać zmienne.<br> Wygląd jest zależny od zdefiniownego stylu.<br><br> Np. Twój logi: $login<br> Hasło: $haslo<br> </p></div> </body> </html> "; mail($odbiorca, $temat, $wiadomosc, $headers); To chyba tyle. Nie powinieneś się pogubić ![]() thx ziom ;P |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:46 |