![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2004 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <? $page = array ( 1 => 'index', 2 => 'omnie' ); if (!isset($_GET["v"]) ){ include(src/$page["".$_GET["v"].""].php); } ?> Staram sie zrobic wlasnie cos takiego.. wiem ze kiedys chyba bylo na forum.php.pl ale nie moge znalesc nigdzie.. w czym tkwi blad? Z gory dzieki.. Ten post edytował slavo 29.06.2004, 12:28:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2003 Skąd: Londyn / UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W twoim skrypice wystepuje blad logiczny to po 1.
oznacza "jesli nie ustawione to" a w nastepnej linijce pomimo iz warunkiem wykonania kodu jest nie ustawienie zmiennej chcesz pobrac ta zmienna. do tego blednie.
Powiedz o co konkretnie ci chodzi ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2004 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi o cos takiego:
wklepuje w przegladarce index.php?v=1 i teraz pliki ktore sa includowane do index.php znajduja sie w katalogu "src", skrypt mialby sprawdzic w tablicy co przypisane jest 1nce do tego przypisania dorzucic rozszerzenie pobrac z katalgou "src" i poprawnie zaincludowac do index.php. Mam nadzieje ze w miare jasno.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zastąp swój odpowiedni fragment tym:
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2003 Skąd: Londyn / UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja jednak proponowałbym uzycie switch zamiast wyciagania nazw z tablicy. Sadze ze dla slav'a to rozwiazanie bedzie lepsze i prostrze. W twoim przykladzie nie uwzgledniasz wpisania cyfry ktorej nie ma w tablicy.
|
|
|
![]()
|
|
O to chodzilo.. dzieki
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 19:38 |