![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 20.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć
Chciałbym zrobić u siebie zmianę języka na zasadzie że po wejściu na np. lang.php?lang=en ustawia skrót języka EN dla sesji i potem sobie jakoś pliki językowe zaimplementuję w plikach. Tylko mam problem z tym lang.php, wygląda tak: Kod <?php $lang = $_GET['lang']; if($lang='pl') { $_SESSION['lang'] = 'pl'; echo $_SESSION['lang']; } if($lang='en') { $_SESSION['lang'] = 'en'; echo $_SESSION['lang']; } ?> Z tym że po wejściu niezależnie od wartości lang wyświetla "plen" - czyli źle przydziela dla sesji skrót języka. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć gdzie popełniłem błąd? Ten post edytował IceBeast 26.09.2011, 14:14:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 711 Pomógł: 127 Dołączył: 5.07.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w ifach używaj === lub ==, a nie =
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 20.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie, w pośpiechu pomyliłem znaki (IMG:style_emoticons/default/happy.gif) Dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 21:41 |