Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Podobieństwo stron a plagiat
Wilu88

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam

Zwracam się do was z wielką prośbą. otóż chciałbym się was poradzić co sądzicie o takim oto podobieństwie stron internetowych. Rok temu stworzyłem serwis poświęcony jednemu z klubów siatkarskich stalnysa.pl. Nie chodzi mi tu o ocenę bo wiem ze jest masa błędów jeśli chodzi o kod.

Chodzi mi tylko o to że w tym tygodniu zauważyłem że ktoś z sąsiedniego miasta zrobił stronę internetową innego klubu też siatkarskiego, która według mnie łudzącą przypomina moją stronę www.juvenia-glucholazy.pl. Pliki graficzne mają np. takie same rozmiary jak moje patrz plik graficzny z tłem. Paski wyników w sondzie są identyczne nawet z nazwy. Blok Zgodności wygląda tak jak mój blok Info.

Zwróćcie też uwagę na znacznik <title> np. na stronie głównej, czy o tylko przypadek? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Co sadzicie o tym? Czy tylko mi się tak wydaje? Mieliście już kiedyś do czynienia z czymś takim?

Ja sam robiąc swój serwis wzorowałem sie na innych stronach sportowych, ale nie w taki sposób żeby zerżnąć cały układ strony.

P.S oczywiście nikt w trakcie tworzenia ich strony nie kontaktował się ze mną żeby była jasność. A autor teraz twierdzi że od początku do końca jest to jego własny projekt (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Ten post edytował Wilu88 25.09.2011, 11:18:27
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.12.2025 - 10:48