![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 2 Dołączył: 16.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem z Zend_DB_Table_Abstract. Tworze zapytanie select. Dla pewności w phpmyadmin sprawdziłem czy działa poprawnie - ok. Niestety, ale wywołanie $result zwraca tylko napis Array. Z góry dziękuję za pomoc.
zwraca mi:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 4 Dołączył: 27.07.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dajac fetchAll wybierasz wszystkie rekordy dlatego masz tablice jeśli jest wiecej rekordów zobacz na "fetchRow"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 2 Dołączył: 16.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ups.. po fetchAll źle składnie napisałem, echo $result[0]->id; . Zapytanie nic nie pobrało, mimo, że powinno. Chociaż przy wcześniejszy kodzie powinno wypisać całą tablicę Array. W phpmyadmin jak wpiszę to zapytanie to zwraca kolumnę "ID" i wynik "2". Odnośnie "fetchRow" to w podpowiedzi NB nie było fetchRow, ale sprawdzałem ją wcześniej to na stornie wyświetlił się błąd:
Kod SELECT `uzytkownicy`.`id` FROM `uzytkownicy` WHERE (login = 'piotrus') Fatal error: Call to undefined method Zend_Db_Statement_Pdo::fetchRow() in C:\xampp\htdocs\ProjectMy\application\models\Uzytkownicy.php on line 53 Zależy mi aby po loginie wyszukać rekordu w bazie i wyświetlić numer id na stronie. Z góry dziękuję za pomoc w rozwiązaniu problemy. Ten post edytował CzarnyGsm 24.09.2011, 14:34:43 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż cały plik.
|
|
|
![]()
|
|
Ok, udało zrobić. Zwraca odpowiedni id.
Kod $select->from('uzytkownicy','uzytkownicy.id') ->where('login = ?', $login); $a = $this->fetchAll($select); //$a = $this->fetchRow($select); echo $a[0]->id; //echo $a->id Tylko pytanie brzmi dlaczego w tamtych przykładach to nie działało? Ten post edytował CzarnyGsm 24.09.2011, 14:55:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 01:24 |