![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2002 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbuję stworzyć sondę, i w celu optymalizacji kodu chciałbym zastosować takie oto rozwiązanie.
SELECT SUM(`glosy`) FROM `poll_options` WHERE `ids`='$id'; być może źle(a raczej napewno) napisałem kod, jednak mam nadzieję, iż poprawnie i zrozumiale przedstawia on moją myśl;) mam np. w bazie kategorie - a, b, c produkty są przyporządkowane do tych kategori... i jak teraz zliczyć ilość produktów w kategorii c? Ten post edytował krysk 28.06.2004, 22:22:25 -------------------- Krzysztof Wójcik
Zend Certified Engineer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcesz uzyskac sume glosow na poszczegolne kategorie?
Zwroci ci "wiersze wyniku" z suma glosow oddanych na kazda z opcji (a, b, c), w takiej wlasnie kolejnosci. ID_glosu jest kluczem glownym tabeli -- jednoznacznie identyfikuje oddany glos. Polecam MySQL Control Center (http://www.mysql.com/) -- zarzadzanie baza danych, uzytkownikami. Testuje na tym zapytania SQL, nie musze pisac skryptu php i jest szybciej. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2002 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm... no to nie jest to ;|
i ja chcę teraz zsumować te cyferki(glosy), tak aby mieć łączną ilość głosów. -------------------- Krzysztof Wójcik
Zend Certified Engineer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:47 |