![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
więc tak mam takie coś
i tu moja pośba skrypt ma zapisywać tylko kiedy email jest poprawny a zapisuje nawet jak nie jest co mam z tym zrobić ? z góry dziękuje Ten post edytował jakub333 22.09.2011, 18:45:18 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 29.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zwracaj z funkcji walidacja_email true (w przypadku poprawnego maila) i false (w przeciwnym wypadku) i wtedy robisz tak:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy robię coś źle bo dalej nie działa tak jak powinno
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 29.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinno działać. |
|
|
![]()
|
|
niestety nie "Parse error: syntax error, unexpected $end in D:\httpd\index.php on line 44"
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 291 Pomógł: 45 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to dziwne bo u mnie działa.
Ale do rzeczy, zawsze jak widzę taki sajgon to strasznie się złoszczę. Uporządkuj to, mimo że to kod strukturalny. Wszystkie funkcje w jedno miejsce, reszta w drugie. Co do kodu: Sprawdzaj czy otrzymujesz jakiekolwiek dane od użytkownika - bo przepisujesz na ślepo dane z POST'a do zmiennej, potem te dane walidujesz. Ale po co jak nic w takiej zmiennej może nie być. Po drugie czytamy dokumentację - eregi jest funkcją zdeprecjonowaną - używamy do tego preg_match. (zakładając, że mówimy o testach na najnowszej wersji parsera) I w HTMLu znaczniki zamykamy od najpóźniej występującego, a nie jak nam się podoba. ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:43 |