![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 218 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2004 Skąd: Słupsk, Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Wiem, że tytuł nic nie mówi, więc wyjaśniam tutaj: 1. Mam tabelę `rachunki` i mam tabele `przelewy`. 2. Tabela przelewy zawiera liste wykonanych przelewow czyli m.in. id_przelewu, czas_przelewu, id_rachunki_od, id_rachunki_do, saldo_od, saldo_do (pomijam nieistotne kolumny) 3. W kolumnach saldo_od i saldo_do znajdują się informacje o saldach dla rachunkow po tej transakcji, czyli by znalezc aktualne saldo dla danego rachunku, wystarczy znalezc ostatni przelew w ktorym rachunek bral udzial i przeczytac odpowiednio saldo_od lub saldo_do 4. chce stworzyc widok/perspektywe (VIEW), ktory pokaze mi dla kazdego rachunki aktualne saldo... i tu troche utknalem... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Co po kolei robic, by uzyskac to co chce? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) niekoniecznie musi byc gotowe zapytanie... mozliwe, ze sam algorytm postepowania mi pomoze (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) pozdrawiam, k. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 15:27 |