![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 224 Pomógł: 3 Dołączył: 24.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Teraz potrzebuję następującej rzeczy z jednego ciągu: Wziąć wszystko od dwóch spacji do kodu pocztowego i jednego słowa. Wie ktoś, jak to zrobić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 55 Dołączył: 1.06.2010 Skąd: mam to wiedzieć? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Łatwo jest być odważnym za murami własnego zamku.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 224 Pomógł: 3 Dołączył: 24.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeszukiwałem różne rzeczy, ale nawet z ich pomocą nie byłem wstanie tego zrobić... Wiem jak korzystać z preg_matcha, ale nie wiem jak ułożyć poprawne wyrażenie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 18 Dołączył: 11.06.2007 Skąd: Koszalin/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak wyglądają Twoje dotychczasowe próby i na czym konkretnie się zaciąłes?
|
|
|
![]()
|
|
No, próbowałem preg_matchem zrobić odpowiednie wyrażenie regularne. O to jedna z prób:
Gdzie $stareDanex[7] to ciąg tekstu. Ponoć dużo osób wie ;] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 19 Dołączył: 13.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może to Ci coś pomoże:
Przeszukuje string i zwraca od dwóch spacji do numeru kodu pocztowego. Pozdro -------------------- www.maxcode.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 10:02 |