![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam forumowiczów.
Mam do Was gorącą prośbę. Mianowicie posiadam przez siebie napisaną grę przeglądarkową ale nie mam żadnego pomysłu jak ciekawie połączyć ją ze stroną internetową. Już tłumaczę; nie chcę udostępniać bezpośrednio gry przeglądarkowej ponieważ konkurencja jest ogromna ale chciałbym aby gra tworzyła jakiś miły dodatek do strony i wzajemnie się z nią uzupełniała. Chodzi o to, żeby strona i gra ze sobą współpracowały i miałoby to mieć jakiś sens. Nie napiszę jakiego typu mam grę z dwóch powodów: 1. Jeśli napisałem silnik to mogę przerobić go na różne sposoby. 2. Narzucając tematykę, ograniczyłbym Waszą wyobraźnię do owej tematyki. Proszę Was o ciekawe pomysły połączenia gry ze stronką/portalem itp. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Napisz do jakiegoś wortalu społecznościowego aby go zintegrowali z twoim produktem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do: Spawnm
Bardzo ciekawy pomysł. Wolałbym jednak aby projekt był całkowicie mój. Ktoś ma jakieś ciekawe pomysły? Ten post edytował sha098 16.09.2011, 21:41:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jakby ktoś miał jakiś ciekawy pomysł to sam by go spieniężył. :|
|
|
|
![]()
|
|
Nie każdy potrafi pisać gry przeglądarkowe w php + ajax
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
No i tutaj nie był bym tego taki pewien (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Uważasz, że każdy programista zna php oraz js? ;D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja uważam, że znajomość PHP + JS to nic nadzwyczajnego. Te 2 języki są relatywnie łatwe w opanowaniu.
Pokaż nam jak ta gra wygląda, jakieś demo, może faktycznie Ty masz te 2 języki opanowane perfekcyjnie i stworzyłeś jakieś cudo ? Wtedy gadka była by inna. Ten post edytował peter13135 16.09.2011, 22:55:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podaj link do dema tylko nie panikuj że ktoś Ci ją ukradnie. Poza tym jaka jest różnica pomiędzy grą w przeglądarce a stroną? Gry w przeglądarce to strony tylko bardziej interaktywne (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) mam tu namyśli ajax/js nie flash.
Jak połączyć grę ze stroną?
A całkiem poważnie... zwyczajnie napisz KONKRETNIE o co Ci chodzi, a nie panicznie się czegoś boisz. Cytat Uważasz, że każdy programista zna php oraz js? ;D Tak. Może nie każdy programista, bo języków programowania jest dużo. Ale każdy web developer zna php/ruby i js, ajax, *sql nawet w stopniu minimalnym jeśli chce z tego wyżyć. A i napisz jeszcze jakiego typu to gra. Jakiś biedny "CMS" ala "the crims" czy coś opartego o canvas, html5, webGL? Ten post edytował !*! 17.09.2011, 09:48:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat A i napisz jeszcze jakiego typu to gra. Jakiś biedny "CMS" ala "the crims" czy coś opartego o canvas, html5, webGL? Dobra, nawet nie musi to być html5 i canvas a zwykły JS i operacje na domie. Jeśli to jest, kliknij tutaj a zarobisz 5$ i się zmęczysz to proszę cię. Nic ciężkiego. Podobnie jest z grami w których powiedzmy się ruszasz i masz podgląd live (margonem czy inne). To też nie jest nic trudnego, więcej roboty tylko. Jeśli nie chcesz wypuszczać gry to widocznie pomysł jest średni i szukasz łosia który ci poda pomysł do połączenia tego ze stroną. Jaką znów stroną skoro taka gra to też jest strona? |
|
|
![]()
|
|
Zastanawiałem się jak to możliwe, że każdy ma tyle nabitych postów a odpowiedź jest prosta: wystarczy pisać ile wlezie, nawet jeśli nie jest to na temat (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) .
Poprosiłem o pomoc, więc jeśli Państwo nie znają odpowiedzi na moje pytanie, to proszę nie pisać głupot ponieważ piszecie o rzeczach które są oczywiste. Jak na razie dowiedziałem się tylko i wyłącznie, jakie języki powinien znać programista apl. int., że gra też jest stroną oraz że napisanie czegoś w stylu the crims jest łatwe. A czy ja o to pytałem? Nie, więc temat należy zamknąć. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sha098 Sprecyzuj w końcu. Bo Twoje pytanie jest zbyt obszerne. Poza tym konkretnie, co chcesz uzyskać i jaka to gra. Nikt z Nas nie jest jasnowidzem więc nie wiemy co siedzi w Twojej głowie.
Ten post edytował !*! 17.09.2011, 15:27:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko co wiemy to... to że napisałeś grę i chcesz ją zintegrować ze stroną. I chcesz, żeby Ci doradzić jak to zrobić. Zrobimy to z przyjemnością, ale pokaż nam tą grę, zobaczmy jak ona wygląda, może wtedy ktoś z nas wpadnie na jakiś pomysł.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odpowiadając: puszczając samą grę w jednym miejscu nie zarobisz tak dużo jeśli zaczniesz osadzać ja na wielu portalach z grami. Nie odpowiadając na pytanie jaka to gra zawężasz nam możliwość odpowiedzi na Twoje pytanie. Nie możemy powiedzieć czy gra to gierka dobra na portale z grami online typu kongregate (ale oni wspierają only flash), poszkole etc.
Na czym osadzić: 1. na nk się nie dostaniesz na 99%, tam jest to dziwnie robione i liczą się znajomości, 2. facebook, dużo aplikacji, potrzebna dobra reklama i niezła aplikacja 3. gg.pl - ich api jest dość pokręcone, mało aplikacji więc mała konkurencja ale mało też użytkowników 4. zobacz sobie firmę polską Can`t stop the games i na ich stronce jest lista portali z którymi są zintegrowane ich gry - Tanadu i Pirate Saga. Ciekawym i dużym jest na pewno ten rosyjski facebook vCostam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Wtrącając się w dyskusje nt. prostoty napisania gry w PHP i JS + Ajax. Trudność, trudności nie równa, klikanka taka jak oGame oczywiście jest prosta ale nie można tego porównywać do np. gry o nazwie (kilka dni temu wypuszczone do otwartych beta testów) Vanthia zresztą także stworzona przez Polaka. Ten post edytował #luq 17.09.2011, 16:00:02 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 55 Dołączył: 1.06.2010 Skąd: mam to wiedzieć? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uczę się PHP od kiedy dołączyłem na ten portal - tak umiałbym napisać grę (ajax też jest prosty).
Pomysł jest tu ważny, a nie narzędzie (dajmy taki minecraft - ooo niby sama java, a zobacz ponad 3mln kopii sprzedanych.) i piszę tylko dlatego, że imo jesteś trochę hipokrytą - chcesz, żeby to było w całości TWOJE, a tu pytasz się o ciekawe pomysły - coś mi tu w ogólnym rozliczeniu nie działa (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Nie nie "opieprzam Cię" - wyrażam swoje zdanie. W hydepark'u ludziom nie nabijają się posty. To tak na marginesie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 22:51 |