![]() |
![]() |
-pomożecie?- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam! Robię sobię system kont. Chciałbym aby użytkownik nie mógł utworzyć konta o nazwie np. "!@#$%^ żźć <>", ale żeby mogły to być jedynie litery a-z, cyfry i ew "_" i "-". Domyślam się, że muszę skorzystać z eregi(), ale nie wiem jak :/. Próbowałem coś takiego, ale wiem, że jest źle.
Pomocy... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2003 Skąd: Mikołów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w nawiasach klamrowych podajesz liczby okrelają długośc tej zmieniej u mie jest od 5 do 30 znaków poszukaj o wyrażeniach a zrozumiesz -------------------- Workshop: FC2/WinXp SP1 | Apache 2.0.50 | PHP 5.00 | MySQL 4.0.20 | Zend Studio 3.5 :)
|
|
|
-pomożecie- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie chodzi mi o długość, ale o to że nazwa nie powinna zawierać niczego po za literkami i cyframi. Żeby nie było tam żadnych znaczków typu !@#$%^&*(ﭙﮑωύ˘
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 436 Pomógł: 6 Dołączył: 8.11.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-pomożecie- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dzięki działa :-) Ale widzę, że wszyscy popełniali ten sam błąd powtarzając go po mnie :-) Funkcja nie była wzię ta w { } :-)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:34 |