![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Próbuję zaciągnąć dane z xml przy wykorzystaniu simple_xml. Ogólnie wszystko zawsze jest ok, ale dzisiaj natrafiłem na przypadek którego nie wiem jak ugryźć.
ale niektóre oferty wyglądają tak
A więc położenie parametrów się zmienia.
Tak dostanę się do wartości i nazwy parametru, którą potrzebuje ale na za wiele mi się ona nie przyda, bo układ parametrów się zmienia i nie zawsze jest w tym samym położeniu. Nie wiem jak się dobrać do tych wartości. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 8 Dołączył: 28.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wyszukuj za pomocą xpath konkretne parametry, zamiast używać takiej tablicy. Tutaj masz więcej informacji. W twoim przypadku np.
nie wiem czy będzie działać bo nie sprawdzałem. Pozdrawiam : Ten post edytował gac3k 16.09.2011, 10:00:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, ale w między czasie troche pokombinowałem:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 8 Dołączył: 28.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wydaje mi się że mój kod zająłby odrobinkę mniej miejsca ale cóż, skoro sobie poradziłeś to ekstra (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 12:42 |