![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam. Bardzo prosze o pomoc w skonstruowaniu własciwego zapytania - jakoś sobie z tym poradzić nie mogę.
W bazie mam tabele tematyczne. W tabelach są komórki w których 'losowo' występuje wartość 'ndnc'. Chciałbym otrzymać odczyt nazw tabel w funkcji występowania wartości 'ndnc' w tabelach a to ma umozliwić mi zmianę koloru nazwy tabeli przy wyświetlaniu (chodzi o sygnał że tu konkretnie brakuje wprowadzonych danych - ndnc jest właśnie wskaźnikiem braku danych. W tabelach jest kolumna 'date' (typ - date). Dobrze gdyby udało się też ją uwzględnić - umożliwi to dodatkowo wyselekcjonowanie najpilniejszych braków do uzupełnienia np. z dnia dzisiejszego. same nazwy tabel czytam
dzięki serdeczne za ew. pomyślunek i miłego dnia życzę ![]() edit - tłumacząc na polski - 1. chcę otrzymać listing nazw tabel w których w jakiejkolwiek komórce pojawił się znacznik 'ndnc'. 2. chcę otrzymać listing nazw tabel w których w jakiejkolwiek komórce pojawił się znacznik 'ndnc' z uwzglednieniem zadanej wartości 'date' struktura przykładowej tabeli
i dane
Ten post edytował unsec 15.09.2011, 12:26:44 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciężko to ogarnąć. Podaj DDL przykładowych tabel.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok, jakoś moim szarym komórkom udało się zawalczyć z tematem. Dla tych którzy ew. mogą kiedyś mieć podobnego zgryza - rozwiązanie polega na 2-ch przelotach SELECT - raz po bazie => nazwy tabel, a drugi raz mając nazwy tabel po ich zawartości. Teraz to brzmi prosto
![]() pzdr |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:55 |