![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--Andrzej-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, do tworzenia galerii zdjęć używam pluginu Fancybox do biblioteki jQuery.
Wszystko działo znakomicie dopóki nie spróbowałem wstawić zdjęć które mają być przetworzone przez plugin w pliki które ładuję do strony za pomocą jQuerowej funkcji load(). W ten sposób wywołuję funkcję load: W pliku w którym znajduję się powyższy kod oczywiście załączam pliki jQuery oraz Fancybox oraz następujący kod: Tak wygląda plik link1.html Niestety obraz otwiera się normalnie w przeglądarce, bez wykonania skryptu Fancyboxa. Proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz zastąpić odnośnik
odnośnikiem np. o określonej klasie (tutaj click) a zdarzenie onclick przypisać w skrypcie jQuery w taki sposób
I powinno działać. |
|
|
--Andrzej-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Niestety dla treści ładowanej przez load() nadal nie działa, działa natomiast gdy wrzucę do dokumentu bezpośrednio link z klasa overlay.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinno już działać. Umieść projekt gdzieś online i podeślij link w tym temacie. Z tych fragmentów kodu ciężko wywnioskować, co i gdzie jest nie tak, jak trzeba.
Ten post edytował mortus 14.09.2011, 16:13:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Debugować firebugiem ,albo innym debugerem,aby wyłapać błąd.
|
|
|
--Andrzej-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Próbowałem rozwiązać problem sam, jednak mi się nie udało, wrzuciłem demo online; goo.gl/C2zGJ
|
|
|
--Andrzej-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Przez przypadek wstawiłem url bez tagów, Klikalny odnośnik
|
|
|
![]() ![]() |