![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej,
powiedzcie mi co mam zrobić - używam funkcji str_replace do zamienia słów w tekście i mam pewien problem. Otóż jak w bazie mam ustawione, żeby zamieniał dostali -> zyskali dostali auto -> zyskali auto to to niestety działa tylko dla tego pierwszego wyrazu czyli zamienia DOSTALI na ZYSKALI, a tego drugiego niestety nie, a to właśnie chodzi o to, że jak jest cały człon dwu-wyrazowy to ma zamienić na drugi człon dwu-wyrazowy. Jak to ugryźć, bo myślę o tym już dwa dni i nic ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Pokaż lepiej kod
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No kod jest prosty
A w tych plikach jest słowo po słowie, w każdej linii. Ten post edytował glencun 14.09.2011, 13:34:12 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Zmień kolejność:
Kod dostali auto => zyskali auto dostali => zyskali
Powód edycji: [wookieb]:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
To jedyne rozwiązanie ? Mądre, ale to niestety mi nie pomoże, bo zrobiłem tak, że wystarczy wpisać raz, a zamienia podwójnie czyli auto -> samochód, ale również samochód -> auto czyli potrzebuję innego rozwiązania ?
Bo jak mi zamieni dostali auto NA zyskali auto, to potem znów mi zamieni zyskali na dostali i głupiego robota ![]() Ten post edytował glencun 14.09.2011, 13:39:38 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Tak
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wookieb błysnąłeś teraz. Zamiast spamować, byś dał radę, a nie robił zamęcik. Już wymyśliłem
![]() Ten post edytował glencun 14.09.2011, 14:01:27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 78 Dołączył: 4.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pewnie jest łatwiejsze rozwiązanie ale możesz spróbować zamieniać swoje frazy na metaznaki:
Zamieniasz wszystkie wystąpienia pożądanych ciągów znaków np: potem definiujesz metaznaki: i w zależności co chcesz wyświetlić:
lub
nie testowane, ale przy odpowiednim nazewnictwie, walidacji itp powinno działać |
|
|
![]()
|
|
Tak, super przy 1000+ słowach wspaniale
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 78 Dołączył: 4.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo łatwo można to zautomatyzować, ale nikt tu za Ciebie nie będzie gotowców pisał
|
|
|
![]()
|
|
Wiem, bo tu same psy ogrodnika. Poradziłem sobie sam.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Zajrzyj do wiki czy gdziekolwiek a potem pisz o psach ogrodnika
![]() Poza tym jedziesz na innych a sam tylko co chwila strzelasz tekstem w stylu "poradziłem sobie sam" i nikomu nic nie pokazujesz. A może ktoś inny by chciał skorzystać ale nie może bo nie chcesz pokazać swojego rozwiązania. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:29 |