![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 3 Dołączył: 6.04.2010 Skąd: Słupca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem mianowicie piszę programik który otrzymuje z formularza tablicę array która zawiera zaznaczone opcje przez usera. Potem łączy się z bazą dancyh gdzie znajdują się wszystkie opcje które były wyświetlone użytkownikowi baza ma konstrukcje: id nazwa cena. w tablicy są przechowywane numery id. Definiuje zmienną price która ma początkową wartość 0 i teraz cały problem wykorzystuję pętlę while żeby przelecieć wszystkie rekordy gdy funkcja if w pętli natrafi na numer id który jest w tablicy ma pobrać jej cenę i dodać do zmiennej price i tak do końca. Po prostu ma dodać ceny wszystkich opcji zaznaczonych przez usera.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 6.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rozumiem ze user ma sobie zaznaczac checkboxy.
wiec na poczatek wyswietlasz to co masz w tej bazie
uzytkownik zaznacza sobie co chce i wtedy musisz sobie walnac taki skrypt
skrypt pisalem bez sprawdzania i nie wiem czy nie ma bledow, jakby co to tez nie jestem pro wiec ktos lepszy moze poprawic/pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$price += (double)$row3['price'];
albo użyj: boolean settype (mixed var, string type) F. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:23 |