![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 5 Dołączył: 30.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Robię sobie formularz w panelu admina dotyczący zamówienia. Z zamówieniem złączone są dwa formularze embedded - osoba i wyposażenie. Formularze embedded są początkowo poukrywane (oprócz jednego). W momencie save'a przekazywane są wartości uzupełnionych pól i pola puste. Mam odpowiednie validatory, bind, etc ale w processForm wciąż widzę, że wiszą puste obiekty osoby i wyposażenia - a niby tablica pól pokzauje jedynie wartości form pouzupełnianych. W związku z tym, że wiszą mi puste obiekty cały save się wywala: Unable to execute INSERT statement [INSERT INTO `order_equipment` (`ID`,`ORDER_ID`) VALUES ( ![]() ![]() Dodam, że bazuję na http://www.symfony-project.org/more-with-s...-Advanced-Forms Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 10 Dołączył: 16.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej pokaż całą klasę formularza. Miałem podobny problem ale wystarczyło trochę zmodyfikować metodę saveEmbeddedForms.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:44 |