![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 19 Dołączył: 4.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, na wstępie wspomnę tylko, że z AJAX'em, jak i z samym JS nie mam wiele do czynienia, kiedy muszę to się douczam po trochu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Tym razem mam problem z przesłaniem wartości za pomocą AJAX'a. Zrobiłem ocenianie komentarzy (+/-), w bazie zapisuje id komentarza, id uzytkownika i jego ocenę. Jeśli wywołuję adres ręcznie, tj. strona.pl/komentarze/$ocena/$id_komentarza, np. strona.pl/komentarze/plus/5 to prawidłowo zapisuje do bazy. Zarówno w przypadku dania plusa, jak i minusa. Przy pomocy AJAX'a działa tylko minus jeśli nie ma jeszcze żadnej oceny dla danego komentarza. Klikanie w plus powoduje tylko zwiększanie się wartości przy ocenie komentarza na stronie ale w bazie nic się nie dodaje i po odświeżeniu strony pokazuje znów 0. Jeśli kliknę najpierw minus, czyli będzie już ocena dla tego komentarza, to i plus zaczyna działać. Nie mam pojęcia w czym jest problem (IMG:style_emoticons/default/wstydnis.gif) Stworzyłem do głosowania prostą funkcję, którą zamieszczam poniżej. Proszę nie zwracać uwagi na sposób wyświetlania oceny po kliknięciu bo na razie to rozwiązanie tymczasowe (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Zastanawiam się nad czymś innym.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
JavaScript wygląda dobrze, a jak wygląda plik (skrypt), który żądanie przetwarza?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 19 Dołączył: 4.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam nadzieję, że jednak mimo mojego przekonania, błąd jest w PHP (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Ojej, jakie wielkie tabulacje tu wstawiło, przepraszam (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Ten post edytował kilab 13.09.2011, 17:13:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 14:00 |