![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, od paru dni siedzę i zastanawiam się nad pewnym algorytmem do mojego projektu jednak bez skutku więc postanowiłem poszukać rady na forum
![]() Otóż tak mam licznik, który odlicza 10 minut w dół , i chcę zrobić tak, żeby bez przeładowania strony skrypt sprawdził np czy zmienna $wyswietl_licznik == 1, jeśli tak to wyświetla licznik i odlicza jeśli nie to za 10 sekund sprawdza jeszcze raz. Innymi słowy, ajaxowo sprawdzana jest zmienna co 10 sekund jeśli jest równa 1 to wyświetla div i rozpoczyna odliczanie, jeśli jest równa 0 to nie robi nic. Totalnie nie mam już pomysłu jak to zrealizować więc proszę o pomoc. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie masz w ogóle pomysłu na skrypt?
Ten post edytował vokiel 13.09.2011, 10:00:46 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko w Twoim algorytmie, jeśli licznik jest już wyświetlany zmienna przestaje być sprawdzana, a do celowo powinna być sprawdzana cały czas, bez względu na to czy licznik już jest wyświetlany czy nie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
To jaki problem dać:
setTimeout('sprawdz_licznik',10000); poza warunkami? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
no tak, tylko w takiej sytuacji cały czas resetuje mi licznik. Chyba, że ja znowu coś pokręciłem?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to dodaj jeszcze jeden warunek, który przed wyświetleniem licznika sprawdzi czy jest już wyświetlony.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 00:50 |