![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 5.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć
Za pierwszym razem odejmuje się tyle ile powinno a potem więcej. Nie wiem czemu. Co mam zrobić i dlaczego tak się robi? Proszę o pomoc. za zyciepostaci.style.width jest 100 px; Kod function ruch(){
if (parseInt(klocek.style.left) - 120 <= parseInt(cos12.style.left) && parseInt(klocek.style.left) + 120 >= parseInt(cos12.style.left)){ var hp = 200; var obr = 50; var z = parseInt(zyciepostaci.style.width); var jednaliczba = hp / 100; var wynik = z * jednaliczba; wynik = wynik - obr; wynik = parseInt((wynik / hp) * z); document.getElementById("zyciepostaci").style.width = wynik+"px"; if (wynik >= 0 && wynik < 2){ alert("ded"); } }else{ g = parseInt(cos12.style.left); g -= 20; document.getElementById("cos12").style.left = g+"px"; } } ruchpotwora = window.setInterval("ruch()", 600); |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
W ciemno, to możemy włączyć światło.
Wystaw ten kod na żywo. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 5.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
yy nierozumiem
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Daj linka do działającego skryptu na Twojej stronie.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Sorry ale jeszcze nie poustawiałem obrazków. Bo robiłem to top, left a tam reklama jest więc muszę poprzestawiać.
Tu: Odwiedź moją stronę Jestem początkujący. I jeszcze jak zrobić żeby piłka nie latała za każdym razem szybciej? Nikt nie wie ? Czy ja coś źle zrobiłem? Ten post edytował kamil133 13.09.2011, 16:29:15 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi to wyglada na nakładnie sie "interwałów", spróbuj zastąpić setInterval, setTimeout.
BTW: zycie bohatera i czarnego charakteru nie powinno być zmienną globalna ? ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 01:33 |